Ib Larsen forlader Energistyrelsen

Energistyrelsen skal have ny direktør

Ib Larsens skifter d. 1. januar 2014 fra direktørstillingen i Energistyrelsen til en stilling som kommitteret i Klima-, Energi- og Bygningsministeriets departement.

Ib Larsen har stået i spidsen for Energistyrelsen i 23 år. Han har ledet styrelsen sikkert og har løbende gearet organisationen til at møde de udfordringer, som udviklingen på energiområdet har givet Energistyrelsen.

Ib Larsen er 65 år og er nået til et punkt i sin karriere, hvor han ønsker at skifte de ledelsesmæssige forpligtelser som direktør for en stor styrelse ud med mindre belastende opgaver.

Ib Larsen ser derfor frem til at kunne fortsætte sin karriere i ministeriets departement. Han tiltræder i en stilling som kommitteret, hvor han skal varetage ministeriets interesser i større tværministerielle arbejder, fungere som problemknuser i strategisk vigtige sager og agere sparringspartner for departementets ledelse og faglige enheder.

Departementschef Thomas Egebo udtaler i den anledning:

"Ministeriet har haft en dygtig og solid direktør i Ib Larsen i Energistyrelsen, men jeg accepterer hans ønske om at trappe sin karriere ned. Der er ingen tvivl om, at det er en stor fordel for departementet at kunne trække på en kapacitet på energiområdet som Ib Larsen i det daglige arbejde. Jeg ser derfor frem til at fortsætte samarbejdet med Ib Larsen i en ny rolle"

 

 

Emneord: Ib Larsen, Energistyrelse, Kommitteret, Energi, Thomas Egebo
Ministeriet for Klima, Bygning og Energi på DenOffentlige.dk Ministeriet for Klima, Bygning og Energi er nu blevet nedlagt efter valget og det nye Ministerium hedder nu Energi-, forsynings- og klimaministeriet. 
Aktivitet: Artikler: 60 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.03.20 Europa
  Ny rekord: Danmark har det største antal patentansøgninger nogensinde

  Danmark har indleveret det største antal patentansøgninger nogensinde og placerer sig som det tredje mest innovative land i Europa. Det viser det seneste patent-indeks fra Den Europæiske Patentmyndighed (EPO). Vedvarende energi indtager førstepladsen, mens der inden for bioteknologi og medicinsk teknologi er sket et fald i antallet af danske ansøgninger.

 • 22.08.16
  Vand, varme, el, gas og affald: Kæmpe effektiviseringspotentiale i forsyningssektorerne.

  Ny rapport viser, at der kan effektiviseres for op mod 7 mia. kr. årligt i de danske forsyningssektorer. Hent rapporten her.

 • 21.03.14 Bæredygtighed
  Grøn omstilling sikrer vores forsyning med energi

  Sidste år brugte vi i Danmark - for første gang i 16 år - mere energi, end vi selv producerede. Det viser Energistyrelsens foreløbige energistatistik for 2013. Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen mener, at det understreger behovet for, at vi omstiller Danmark til et energieffektivt samfund, der kører på vedvarende energi.

 • 04.11.13 Bæredygtighed
  Struer Kommune arbejder for et bedre klima

  Struer Kommune underskriver tirsdag den 5. november en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening, for at nedbringe kommunens C02-udslip med mindst 2 procent årligt frem til år 2020. Samtidig har Struer Kommune vedtaget en ambitiøs klima- og energistrategi.

 • 24.10.13 Bæredygtighed
  Enighed på klimafinansieringsmødet: Private penge skal i spil

  Det kan lade sig gøre at skaffe 100 milliarder dollars om året i klimafinansiering fra 2020, hvis man skaber de rette vilkår for de private investorer. Det er budskabet fra klimafinansieringsmødet i København, der har haft deltagelse af FN’s generalsekretær, ministre fra i- og ulande og ledende repræsentanter for institutionelle investorer.