Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bliver du løjet for? 10 måder, kroppen afslører, om en person siger sandheden

Erhvervsliv

03/07/2024 12:23

J. Bøgen

Har du lagt mærke til nogle af de ting, når du har talt med folk?

At fortælle løgne i professionelle rammer fører til et utal af problemer på arbejdspladsen.

For et effektivt arbejdsmiljø skal teams have tillid til hinanden og opbygge relationer baseret på ærlighed og det fælles mål om at opnå de bedste resultater på jobbet.

Der vil dog altid være kolleger, kunder, potentielle ansatte og ledere, som ikke fortæller sandheden.

Det ville være fantastisk at have en tryllestav, der kunne fortælle dig, hvem der lyver, og hvem der ikke gør, men det er ikke en mulighed. Heldigvis er der andre måder at forstå, hvis nogen er mindre end ærlige over for dig og din virksomhed.

Følgende tegn kræver ikke engang ord og er alle nonverbale ting, der kan afsløre en løgner.

At opdage en løgner

Føler du nogensinde, at nogen ikke er ærlige over for dig? Måske kan du ikke forklare det med ord, men du har en mavefornemmelse af, at der er noget, der ikke er helt rigtigt.

Chancerne er, at du har ret. Sandsynligvis er du ubevidst opmærksom på ændringer i personens nonverbale kommunikation.

David Matsumoto er ekspert i mikroudtryk, gestus, nonverbal adfærd, kultur og følelser. Han forklarer, at for at blive god til at opdage løgne, skal du observere mennesker.

Matsumoto fortæller, at når dit kropssprog og nonverbale kommunikation er stemmer overens med det, du siger, har dine ord en meget højere værdi.

Omvendt, når din nonverbale kommunikation ikke er afspejler med dine ord, har folk en tendens til at se bort fra talte ord og fokusere på kropssprog.

Det skal du kigge efter

Når du tror, ​​at nogen er uærlige, så prøv at observere dem for følelsesmæssige uoverensstemmelser. Ubehag kan vise sig på mange måder, herunder vrede, foragt, afsky, frygt og tristhed. Stress kan også indikere løgn, og følelserne frigiver adrenalin. Adrenalin giver mere energi til lemmerne, hvilket kan resultere i uro.

Det er også nyttigt at lede efter bevægelser ud over det sædvanlige. Ofte vil disse komme i "klynger", hvilket betyder to eller flere nonverbale handlinger, der betyder ubehag. De kan være så simple som en lille bevægelse i ansigtet, en løftet skulder eller et rynket bryn.

Når du lærer at identificere ubehag bedre, er det meget nemmere at få et glimt af en persons indre verden.

Husk, at der ikke er noget idiotsikkert eller universelt signal, der viser uærlighed. Der er et par nonverbale tegn på, at når de er i en klynge, kan det betyde, at sandheden ikke bliver opretholdt. Disse tegn kan omfatte:

  • Overdreven blinken

  • Øjne suser rundt

  • Uregelmæssig øjenkontakt

  • Fimler

  • Overdreven berøring af kroppen

  • Hurtige hovedbevægelser

  • Nikker ja, mens man siger nej eller omvendt

  • Rødmen i ansigtet

  • Svedende

  • Vrider fingrene

Husk, disse er alle MULIGE tegn på bedrag, ikke bekræftelser på bedrag. Løgndetektion er kompleks og er ikke så simpel som at observere nogen røre ved deres næse. Det kræver præcis øvelse og træning.

Alligevel kan du ved at bruge dine egne kritiske tænkeevner, observation, erfaring og baggrundsviden om en person og situation have mange af de nødvendige værktøjer til at foretage en klar vurdering af sandheden.

Kilde: Entrepreneur.com

Mest Læste

Annonce