Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Derfor bliver den kommende recession værre end forventet"

Erhvervsliv

04/5/22 11:18

Jens Asbjørn Bøgen

En af verdens største banker advarer nu om, at USA er på vej ind i en økonomisk krise, der kan sende chokbølger verden rundt.

Der er en økonomisk krise på vej mod USA.

Så kontant lyder advarslen fra Deutsche Bank, en af verdens største banker, i en rapport, de har sendt ud til deres kunder.

Rapporten, med den ildevarslende titel 'Derfor bliver den kommende recession værre end forventet", forudser, at krisen først vil ebbe ud i midten af 2024.

Det skriver TV2.

Sådan kan det ramme Danmark

Cheføkonom i Danske Bank, Lars Olsen, siger til TV2, at han ikke ikke nødvendigvis er enig Deutsche Banks analyse. Men han anerkender, at risikoen for en recession er der, og hvis det sker, vil det blandt andet ramme dansk eksport.

"Det vil blandt andet betyde, at amerikanerne vil importere færre ting, hvilket spreder sig som ringe i vandet over hele verden."

Og hvis eksporten bliver ramt, vil det kunne mærkes i det danske samfund generelt.

"En recession i USA vil også kunne blive en krise i Danmark med stigende arbejdsløshed. Vi har også nogle ting i Danmark lige nu, der minder om situationen i USA med lav arbejdsløshed og stigende inflation", siger han.

Sørg for luft i privatøkonomien

Selvom Lars Olsen ikke er sikker på, at der er en recession på vej, vil han dog stadig anbefale privatpersoner at sørge for at have luft i økonomien, så man kan klare slag hen ad vejen.

"Som privatperson skal man tænke på økonomien som så god, som den kan være. Man skal ikke regne med, at det bliver bedre, og der er en betydelig risiko for, at det bliver værre. Så man skal ikke sætte sig for hårdt i det", siger han.

Annonce