Vismændene forventer, at mere end 100.000 danskere vil miste jobbet. Foto: Shutterstock
Vismændene forventer, at mere end 100.000 danskere vil miste jobbet. Foto: Shutterstock

Mareridtsmelding: 100.000 vil miste jobbet

Erhvervsliv

11/10/2022 12:43

J. Bøgen

Derudover vil boligpriserne falde 10 procent.

Kalenderen viser, at vi er nået oktober, og det er derfor tid til græskarhoveder og skeletter, når halloween løber af stablen i slutningen af måneden.

Men hvis du allerede nu vil kigge nærmere på en sand gyser, skal du dykke ned i den rapport, som Det Økonomiske Råd - også kendt som vismændene - netop har udgivet.

For beskrivelserne i rapporten minder mest af alt om et mareridt med 100.000 fyringer, en national økonomi, der står i stampe i 3 år og gigantiske fald i boligpriserne.

Massefyringer i sigte

Lad os starte med udsigten til, at et sekscifret antal danskere vil miste arbejdet.

Vismændene vurderer, at mere end 100.000 danskere vil miste jobbet i løbet af de næste 14 måneder.

"Faldet må forventes at ske i en række af de mest konjunkturfølsomme brancher, der også har oplevet størst pres det seneste år," lyder det videre.

Det forventede fald vil dog komme fra et historisk højt antal danskere i arbejde. Siden coronakrisens umiddelbare chok, er antallet af personer på det danske arbejdsmarked vokset med næsten 150.000 personer, og ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik, var der godt 2.950.000 personer på arbejdsmarkedet i Danmark i juli.

Boligpriser vil falde 10 procent

Tal fra Boligsiden viser, at det allerede har sat sig i priserne, der er begyndt at falde i visse dele af landet, men vismændene forventer at tilbageslaget bliver mere markant end som så.

Helt konkret forventer vismændene et fald i de danske boligpriser på knap 10 procent sammenlignet med det højeste niveau i 2022.

Men det er desværre ikke hele historien. For i takt med, at inflationen buldrer derudaf, vil udhulingen af boligernes reelle værdig være markant større end de 10 procent, der bliver snakket om her.

Mest Læste

Annonce