Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Verdens mest værdifulde selskab siden 2021 - torsdag blev Apple overhalet

Erhvervsliv

12/01/2024 08:28

J. Bøgen

Der foregår en drabelig kamp om titlen.

Microsoft overhalede torsdag kortvarigt Apple som verdens mest værdifulde virksomhed for første gang siden 2021, efter at iPhone-producentens aktier startede året svagt på grund af stigende bekymring over efterspørgslen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Microsofts aktier er steget kraftigt siden sidste år, takket være det tidlige forspring, virksomheden har taget inden for generativ kunstig intelligens gennem en investering i ChatGPT-producenten OpenAI.

Microsofts aktie lukkede 0,5 procent højere, hvilket giver den en markedsværdi på 2,859 billioner USD. Det steg hele 2 procent i løbet af handelsdagen, og virksomheden var kortvarigt værd 2.903 billioner dollars.

Aktierne i Apple lukkede 0,3 procent lavere, hvilket gav selskabet en markedsværdi på 2,886 billioner USD. Microsoft og Apple har i årenes løb kæmpet om topplaceringen.

"Det var uundgåeligt, at Microsoft ville overhale Apple, da Microsoft vokser hurtigere og har mere at drage fordel af den generative AI-revolution," sagde D.A. Davidson-analytiker Gil Luria.

Det kinesiske marked spøger

Microsoft har inkorporeret OpenAI's teknologi på tværs af sin vifte af produktivitetssoftware, et skridt, der hjalp med at sætte gang i deres cloud-computing-forretning i juli-september kvartalet.

Apple har i mellemtiden kæmpet med en svækket efterspørgsel, herunder efter iPhone, dets største cash cow. Efterspørgslen i Kina, et stort marked, er faldet, efterhånden som landets økonomi laver et langsomt opsving fra pandemien og en genopblussent Huawei-chips væk fra sin markedsandel.

"Kina kan være en hæmsko for ydeevnen i de kommende år," sagde mæglerselskabet Redburn Atlantic i en kundenotat onsdag, hvor de nedgraderede Apples aktier til "neutral".

Mindst tre af de 41 analytikere, der dækker Apple, har sænket deres ratings siden starten af ​​2024.

Aktierne i Cupertino, Californien-baserede Apple, er faldet 3,3 procent i januar ved sidste lukning, sammenlignet med en stigning på 1,8 procent i Microsoft.

Begge aktier er dyre i forhold til deres aktiekurs-til-indtjening (PE), en almindelig metode til at værdiansætte børsnoterede virksomheder.

Microsoft har kortvarigt taget føringen over Apple som det mest værdifulde selskab en håndfuld gange siden 2018, inklusive i 2021, hvor bekymringer om COVID-drevet forsyningskædemangel ramte iPhone-producentens aktiekurs.

Apple har to "sælg"-vurderinger, og kun to tredjedele af analytikerne, der dækker virksomheden, vurderer det som et "køb".

Mest Læste

Annonce