EU-budget med dansk rabat er nu helt på plads

Der blev klappet, da EU-ministre med ansvar for konkurrenceevne gav allersidste godkendelse til langtidsbudget

EU's langtidsbudget for perioden 2014-20 - og dermed også den danske EU-rabat - er nu uigenkaldeligt vedtaget og clearet i alle dele af EU-systemet.

Der blev klappet i lokalet, da EU-ministre med ansvar for konkurrenceevne på et rådsmøde i Bruxelles godkendte budgettet som en ren formalitet, efter at det i forrige uge endelig blev stemt igennem Europa-Parlamentet.

Budgettet for de kommende syv år er på lidt under 7500 milliarder danske kroner og skal betale for alt fra dansk rabat over landbrugsstøtte til EU's udviklingsbistand.

Medlemslandene blev for deres del enige om budgettet under hårde forhandlinger, der kulminerede på et topmøde først på året. 

Men de efterfølgende forhandlinger med Europa-Parlamentet har fået den endelige godkendelse til at trække ud. 

Selv efter at der i juni blev indgået en politisk aftale med parlamentets forhandlere har der været flere nye forhandlinger for parlamentets godkendelse.

/ritzau/

 

Emneord: EU, Langtidsbudget, EU-rabat, Europa-Parlamentet, Landbrugsstøtte, Udviklingsbistand
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også