Evidensbaseret praksis
-
Øget efterspørgsel på evidens i det offentlige udfordrer nuancerne
Christian Gjernø Astrup og Martin Fansher Holten Hansen giver her deres bud på om det overhovedet giver mening at arbejde med global evidens i et lokal- eller situationsbestemt projekt på eksempelvis social- og uddannelsesområdet
-
Siger tak for tiden som offentlig ansat med et opråb: Lyt noget mere til personalet i frontlinien
Praksiseksperter er en kæmpe videns-agent men bliver hørt for lidt i debatten om fremtidens nye styring og velfærd, skriver Vibeke Nielsen, og argumenterer her hvorfor det er så vigtigt at huske praksis.
-
Ny rapport: Der mangler praksisrettet forskning
Der mangler forskning, som kan anvendes i praksis, fastslår ny rapport. Det rammer borgere og virksomheder, som ikke får de bedste løsninger. FTF foreslår, at folketinget sikrer en fast, større bevilling på finansloven til praksisrettet forskning og udvikling på professionshøjskoler og erhvervsakademier. DF er parat til at se på ny fordeling af forskningsmidlerne. Det samme er KL.
-
Derfor bør flere bløde opgaver konkurrenceudsættes
Hvis det står til Produktivitetskommissionen, skal kommunerne konkurrenceudsætte endnu flere opgaver. Også på de bløde områder. Jan Rose Skaksen fortæller, hvilken evidens, der findes på området, og hvorfor han og kommissionen mener, det er en god ide.
-
Sveriges socialsystem er langt foran
Hvad kan vi i Danmark lære af Sverige? Meget, når det gælder omsorg og handicapspørgsmål. I Sverige sikres det at metoder som ikke har en videnskabelig base ikke har plads i socialt arbejde, og at brugen af disse metoder altid aftales med brugeren. Dette skærper fokus på at opretholde den enkelte borgers selvbestemmelse og oplevelse af delagtighed langt ud over hvad vi ser i Danmark.