Fængselsbetjente: Godt vi undgik besparelser

Fængselsforbundet er tilfredse med den politiske aftale om kriminalforsorgen for de kommende år.

Det er en god aftale for landets fængselsbetjente. Sådan lyder budskabet fra Fængselsforbundet, efter der i dag er indgået en politisk aftale for Kriminalforsorgen.
 
Aftalen tilfører 600 millioner kroner til Kriminalforsorgen over de næste fire år. Penge som blandt andet går til at styrke sikkerheden med over 200 flere betjente og bedre sikkerhedsudstyr. De nye tiltag omfatter for eksempel to forstærkningshold med fængselsbetjente, som kan rykke ud med kort varsel og ekstra betjente til bandeafdelinger.

"Med aftalen lægges der op til at styrke bemandingen i Kriminalforsorgen. Det har været Fængselsforbundets primære ønske til den nye aftale. Der er i den grad brug for flere betjente på vagt for at dæmme op for forråelsen i fængslerne. Jeg er glad for, at politikerne har lyttet til os," siger forbundsformand Kim Østerbye. 

Formanden hæfter sig ved, at man har undgået en række af de besparelser, som blev foreslået forud for forhandlingerne. I en konsulentrapport blev der anbefalet besparelser for over 400 millioner kroner på Kriminalforsorgens budget. 
 
"Jeg er glad for, at det er lykkedes os at undgå en udhuling af Kriminalforsorgen. Spareforslagene ville have smadret vores arbejdsplads. Nu kan vi håbe på, at vi i stedet kan vende den negtive udvikling med stigende vold og sygefravær," siger formanden.
  
Konsulenternes spareforslag omfattede også lukninger af tre fængsler og en stribe arresthuse. Den politiske aftale endte ikke så drastisk.
 
"Som Fængselsforbundet ser det, er det meget vanskeligt at forestille sig, at der skal lukkes fængselskapacitet i det omfang, som er blevet forslået. Med den store opgaveportefølje, som ligger i den meget ambitiøse aftale, vil der være brug for fængselskapacitet," siger Kim Østerbye.
 
Aftalen omfatter etablering af et områdearresthus i nærheden af København med over 200 pladser. Det vil medføre lukninger af en række sjællandske arresthuse.
 
"Det er ærgerligt, at mange kollegaer kommer til at miste deres arbejdspladser i de små arresthuse. Samtidig må vi dog sige, at det giver mening at samle fangerne i et moderne byggeri med den sikkerhedsudfordring, som vi står over for i disse år," siger Kim Østerbye.
 
Emneord: Kriminalforsorgen, Kriminalitet, Indsatte i fængsler, Fængsler, Fængsel, Fængselsbetjente, Søren Pape Poulsen, Justitsministeriet, Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Fængselsforbundet, 291117
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også