"Vi mener, at trepartsforhandlinger kan bruges aktivt til at skabe nogle nødvendige forandringer", siger FTF's formand, Bente Sorgenfrey. Foto: FTF.

Fagboss er åben for trepartsforhandlinger med Løkke

FTF's formand er klar på blå trepartsforhandlinger efter valget, men mener, Lars Løkke skal være mere konkret.

Hovedorganisationen FTF's formand, Bente Sorgenfrey, er åben for at møde til trepartsforhandlinger med Lars Løkke Rasmussen, hvis Venstre-formanden bliver statsminister efter valget.

- Det er vi positive overfor. Vi mener, at trepartsforhandlinger kan bruges aktivt til at skabe nogle nødvendige forandringer. Men jeg er også spændt på Løkkes dagsorden.

Folketingsvalget 2015

Få et overblik over valget med artikler og fakta her.
 
Artikler om partierne her:
 
Læs mere: Liberal Alliance
Læs mere: Socialdemokratiet
Læs mere: SF
Læs mere: DF
Læs mere: Radikale Venstre
Læs mere: Enhedslisten
Læs mere: Venstre
Læs mere: Alternativet

I sin tale ved Folkemødet på Bornholm indkaldte Lars Løkke Rasmussen til trepartsforhandlinger mellem arbejdsgiverne, lønmodtagerne og regeringen, hvis valget går hans vej 18. juni.

Statsministerkandidaten peger på fem udfordringer, der skal vendes ved eventuelle trepartsforhandlinger: Flere skal i arbejde i stedet for at være på passiv forsørgelse. Der skal skabes mere vækst trods høje danske omkostninger. Danmark udfordres af lavtlønnede udlændinge. Flere skal have den rigtige uddannelse. Fremtidens pensioner skal sikres.

Selvom Bente Sorgenfrey er glad for, at Lars Løkke Rasmussen åbner døren til forhandlingsbordet, så håber hun også, at han bliver mere konkret omkring de fem udfordringer. 

- Jeg synes, at det er svært, at være i mod de fem punkter. De kan rumme hvad som helst. Det rummer også nogle muligheder for at fylde det ud med det, man synes er væsentligst, siger formanden for FTF.

Skulle trepartsforhandlingerne med blå bloks leder blive en realitet, har Bente Sorgenfrey også en ønskeliste med til bordet:

- Det centrale for os er, hvordan vi flytter folk fra ufaglærte job til mere uddannelse. Der har vi et forslag fra LO og FTF på dobbelt uddannelsesløft, hvordan vi kan bruge uddannelsesværktøjet til at gøre vejen mellem ledighed og beskæftigelse kortere.

Det dobbelt uddannelsesløft er, når ufaglærte bliver faglærte, og faglærte får en længere uddannelse. 

- Derudover vil vi gerne lave en fælles aftale om udviklingen af den offentlige sektor. Det kunne jeg godt tænke mig, at Lars Løkke også inddrog, siger Bente Sorgenfrey.

- Jeg tror godt, at vi kan lave en aftale. Vi har før lavet aftaler med Anders Fogh Rasmussen, så det kommer an på, hvor skrappe krav vi kommer til forhandlingsbordet med.

LO's formand, Harald Børsting er enig.

”Vi lægger vægt på at 3-partsforhandlingerne fokuserer på løsninger der fortsat skaber fremgang i beskæftigelsen, en positiv udvikling i velfærden og skaber gode vilkår for den danske model.”, siger Harald Børsting, formand i LO.

Emneord: FV2015, FTF, Bente Sorgenfrey, LO, Trepartsforhandlinger, Venstre, Lars Løkke Rasmussen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 23.08.18 Politik
  LO: Godt at A-kasserne nu får mere ansvar

  - Ros til partierne for, at de nu omsider viser a-kasserne den tillid, de fortjener. Jeg havde dog hellere set, at a-kasserne havde fået opgaven som en fast ordning i stedet for et forsøg, siger LO-næstformand Ejner K. Holst.

 • 28.11.17 Politik
  Fængselsbetjente: Godt vi undgik besparelser

  Fængselsforbundet er tilfredse med den politiske aftale om kriminalforsorgen for de kommende år.

 • 28.11.17
  Politisk aftale om kriminalforsorgen indtil 2021

  Ny aftale har fokus en stærkere indsats mod banderne, en målretning af ressourcerne til de indsatte som kan og vil et liv uden kriminalitet samt opførelsen af et nyt stort og moderne arresthus i nærheden af København. Hent aftalen her.