3F's medlemmer er beskæftiget indenfor blandt andet lagerarbejde, transport, rengøring og byggeri. Arkivfoto: Shutterstock.

Fagforbund: Så stort er faldet i efterlønnen

En stor modregning i efterlønnen betyder, at en typisk faglært eller ufaglært arbejder kan tabe helt op til 47.000 kroner.

47.000 kroner.

Så meget har den hårde modregning i efterlønnen de senere år kostet for en typisk faglært eller ufaglært arbejder. Det skriver Fagbladet 3F, der fungerer som fagblad for fagforbundet 3F.

Det er 3F, der står bag beregningerne. Ifølge en af fagforbundets økonomer er det de borgere, der har udsat deres efterløn med det sigte at få den højeste sats, som nu må nøjes med et lavere beløb.

- Ser man på modregningen på månedsbasis, betyder det, at går man tidligt på efterløn i dag, har et typisk medlem af 3F cirka 1.700 kroner mindre om måneden sammenlignet med de gamle regler.

- Og går man senere på efterløn, får man næsten 4.000 kroner mindre hver måned før skat, siger økonom i 3F Jesper Grunnet-Lauridsen.

Beregningerne baserer sig på en typisk 3F’er med et pensionsdepot på knap 800.000 kroner og en årlig udbetaling af livsvarig pension på cirka 23.500 kroner.

Samlet set har det en værdi á cirka 1,2 millioner.

3F: Lempeligere forhold i 'Arne-pensionen'

Regeringen fremlagde i sidste uge deres forslag til en ny tidlig pension. Og at dømme ud fra udspillet vil modregningen her blive betydeligt mere lempelig end i efterlønnen.

- Her skal du op og have pensioner til en værdi af over tre millioner, før der vil blive modregnet lige så hårdt, som der gør i efterlønnen. Har man under to millioner bliver der slet ingen modregning i tidlig pension, siger 3F-økonomen Jesper Grunnet-Lauridsen.

Det er regeringens forventning, at mange af dem, der i starten vil være fristet af den nye, tidlige pension, vil være efterlønnere.

Regeringen vil gøre det valgfrit, om man vil på efterløn eller tidlig pension, hvis man har ret til begge dele.

3F er Danmarks er største fagforening med 270.00 medlemmer, der primært er ansat i faglærte- og ufaglærte stillinger i servicesektoren i både den private og offentlige sektor.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.