3F's medlemmer er beskæftiget indenfor blandt andet lagerarbejde, transport, rengøring og byggeri. Arkivfoto: Shutterstock.

Fagforbund: Så stort er faldet i efterlønnen

En stor modregning i efterlønnen betyder, at en typisk faglært eller ufaglært arbejder kan tabe helt op til 47.000 kroner.

47.000 kroner.

Så meget har den hårde modregning i efterlønnen de senere år kostet for en typisk faglært eller ufaglært arbejder. Det skriver Fagbladet 3F, der fungerer som fagblad for fagforbundet 3F.

Det er 3F, der står bag beregningerne. Ifølge en af fagforbundets økonomer er det de borgere, der har udsat deres efterløn med det sigte at få den højeste sats, som nu må nøjes med et lavere beløb.

- Ser man på modregningen på månedsbasis, betyder det, at går man tidligt på efterløn i dag, har et typisk medlem af 3F cirka 1.700 kroner mindre om måneden sammenlignet med de gamle regler.

- Og går man senere på efterløn, får man næsten 4.000 kroner mindre hver måned før skat, siger økonom i 3F Jesper Grunnet-Lauridsen.

Beregningerne baserer sig på en typisk 3F’er med et pensionsdepot på knap 800.000 kroner og en årlig udbetaling af livsvarig pension på cirka 23.500 kroner.

Samlet set har det en værdi á cirka 1,2 millioner.

3F: Lempeligere forhold i 'Arne-pensionen'

Regeringen fremlagde i sidste uge deres forslag til en ny tidlig pension. Og at dømme ud fra udspillet vil modregningen her blive betydeligt mere lempelig end i efterlønnen.

- Her skal du op og have pensioner til en værdi af over tre millioner, før der vil blive modregnet lige så hårdt, som der gør i efterlønnen. Har man under to millioner bliver der slet ingen modregning i tidlig pension, siger 3F-økonomen Jesper Grunnet-Lauridsen.

Det er regeringens forventning, at mange af dem, der i starten vil være fristet af den nye, tidlige pension, vil være efterlønnere.

Regeringen vil gøre det valgfrit, om man vil på efterløn eller tidlig pension, hvis man har ret til begge dele.

3F er Danmarks er største fagforening med 270.00 medlemmer, der primært er ansat i faglærte- og ufaglærte stillinger i servicesektoren i både den private og offentlige sektor.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.