FAKTA: Det er Trængselskommissionens opgave

Kommissionen fik til opgave at fremsætte forslag til, hvordan trafikale problemer skal løses i hovedstaden.

Efter at regeringen i februar 2012 skrottede den omdiskuterede betalingsring, blev der nedsat en trængselskommission, der torsdag er kommet med løsningsforslag til, hvordan man kommer trængselsproblemerne i og omkring København til livs:

* Trængselskommissionen har 28 medlemmer, der blandt andet kommer fra Københavns Kommune, Region Hovedstaden, Region Sjælland, flere trafikselskaber, erhvervslivet, interesseorganisationer og uddannelsesinstitutioner.

* Administrerende direktør i Sund & Bælt Leo Larsen er formand for kommissionen.

* Blandt medlemmerne kan desuden nævnes Jesper T. Lok, administrerende direktør i DSB, Henrik Plougmann Olsen, administrerende direktør i Metroselskabet I/S, og borgmester i Gentofte Kommune Hans Toft (K).

* Trængselskommissionen har fået til opgave at komme med konkrete løsninger til, hvordan man kan løse trængselsproblemerne i hovedstadsområdet.

* Kommissionens arbejde omfatter ikke en trængselsafgift for hovedstadsområdet. Den har i stedet koncentreret sig om følgende fem hovedområder:

- Hvilke grundlæggende udfordringer står hovedstadens transportsystem overfor i de kommende årtier?

- Hvordan kan man fremme alternative transportformer i stedet for biler?

- Hvordan kan ny teknologi bruges til at mindske trængslen, herunder et landsdækkende roadpricing-system?

- Hvordan kan der sikres sammenhæng mellem forskellige initiativer som led i en samlet balanceret strategi?

- Hvordan kan kommissionens forslag finansieres?

/ritzau/

Emneord: Trængselskommissionen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 13.11.20 Infrastruktur
  Lokale initiativer modtager 53 millioner fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

  Hvad har en energi-ø på Bornholm til fælles med filmbyen i Aarhus, og hvilke ligheder er der mellem lystfiskeri i Limfjorden og byggeriet ved Femern Bælt på Sjælland? Alle udgør unikke erhvervspotentialer for dansk erhvervsliv, og derfor modtager 11 lokale initiativer nu i alt 53 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

 • 09.11.20 Infrastruktur
  Regeringen lancerer nye initiativer for at hjælpe corona-ramte danskere

  Nedlukninger i flere europæiske lande samt i dele af Danmark skaber stor usikkerhed om fremtiden for dansk økonomi. For at imødegå de aktuelle udfordringer og ruste Danmark til en ny bølge af coronavirus påbegynder regeringen nu forhandlinger om finansloven og en samlet grøn genstart med stærkt fokus på økonomisk tryghed og sikring af danske arbejdspladser.

 • 04.11.20 Infrastruktur
  Dom er vigtigt skridt for Femern Bælt-forbindelsen

  Forbundsforvaltningsdomstolen i Leipzig har givet den endelige tilladelse til at bygge tunnelen under Femern Bælt.

 • 03.11.20 Infrastruktur
  Landdistrikterne halter efter resten af Danmark

  Størstedelen af landet har frem mod coronakrisen haft stigende beskæftigelse og vækst, men ny redegørelse slår samtidig fast, at væksten er lavere i områder uden for de større byer.

 • 30.10.20 Infrastruktur
  Tre kandidater til årets Brolæggerpris

  Dommerkomitéen i Brolæggerlauget i DI Dansk Byggeri har indstillet tre kandidater til Brolæggerprisen. Et af projekterne er ny granitbelægning i forbindelse med nye pullerter på Amalienborg Slotsplads. I Esbjerg er det lange strøg med granit i smukke mønstre i Kongensgade blevet indstillet, mens Aarhus er kommet i betragtning for et nyt byrum i Filmbyen i Aarhus.