Fakta: Dyrt rejsekort med mange problemer

Den elektroniske billet, rejsekortet, har haft en svær fødsel og kostet mange penge.

Rejsekortet er Danmarks elektroniske billet til busser og tog og drives af Rejsekort A/S.

* Rejsekort A/S blev dannet i 2003 og er i dag ejet af Movia, DSB, NT, Metro, Sydtrafik og Midttrafik. Da kontrakten med leverandøren East-West Denmark blev indgået i 2005, var det planen, at rejsekortet skulle have været færdigudviklet og i drift i 2009.

* Rejsekort A/S har som ambition, at der årligt skal foretages 500-600 millioner rejser og foretages 1,5 milliarder transaktioner med kortet.

* Rejsekort A/S har en målsætning om, at to millioner kunder har et rejsekort. nbsp;

* Rejsekortet har været ramt af en række børnesygdomme. Kortet skulle have erstattet klippekortet i hovedstadsområdet 1. juli 2013, men det er blevet udsat til 1. juni 2014 på grund af problemer med prissætningen af billetter.

* Ifølge fagbladet Ingeniøren løber den samlede pris for udviklingen og forsinkelsen af rejsekortet op i omkring to milliarder kroner. Alene DSB har brugt over en milliard kroner på at indføre og drive det blåhvide plastikkort.

Kilde: Rejsekort.dk.

/ritzau/

 
Emneord: Fakta, Rejsekort
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også