FAKTA: Goldman Sachs er interesserede i Nets

Nets er selskabet bag dankort og Betalingsservice, E-Boks og NemID

Salget af virksomheden Nets er inde i sin sidste og afsluttende fase, men i 11. time melder SF sig nu i koret af partier, der er imod salget. Også Enhedslisten og Dansk Folkeparti er imod et opkøb.

Partierne frygter, at salget vil medføre prisstigninger og underminere et billigt og velfungerende betalingssystem.

* Selskabet begyndte som PBS i 1968 og introducerede dankortet 1983.

* Nets står bag dankortet, NemID og betalingsservice.

* Nets er ejet af forskellige banker med Danske Bank, Nordea og norske DnB som de største. Nationalbanken ejer også en større andel på 10 procent.

* En række kapitalfonde er i færd med at byde på Nets. Det er ikke offentligt, men angiveligt er Goldman Sachs, EQT, Nordic Capital, Bains og danske ATP med i runden.

* Nets blev sat til salg sidste år og ventes at indbringe mellem 11 og 15 milliarder kroner, heraf kommer Danske Bank og Nordea til at tjene et par milliarder.

Kilde: Børsen, TV2 Finans og Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Emneord: Fakta, Nets, Goldman Sachs
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 03.02.15 Infrastruktur
  Fakta og Hus Forbi i nyt partnerskab

  Fakta og Hus Forbi har indgået et strategisk og humanitært samarbejde, som bl.a. giver de hjemløse bedre adgang til at sælge deres aviser.

 • 12.05.14 Infrastruktur
  Ny redegørelse om NemIDs sikkerhed

  I kølvandet på den såkaldte Se og Hør-sag, der vedrører misbrug af kreditkortdata opbevaret af Nets, har der været sat spørgsmålstegn ved sikkerheden i NemID-systemet. Digitaliseringsstyrelsen har i dag modtaget en redegørelse fra Nets, som konkluderer, at der ikke er sket et misbrug af data.

 • 24.03.14 Infrastruktur
  Salg af Nets A/S

  Det siger Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen om salget af Nets.