FAKTA: Her er fløjene i SF

SF er opdelt i flere fløje. Få et overblik over nogle af de mest centrale personer her.

SF er ude af regeringen, Annette Vilhelmsen har trukket sig som formand og partiet skal derfor finde en ny frontfigur.

Partiet er opdelt i henholdsvis en rød og en grøn fløj samt en centrumgruppe. Kort sagt er den grønne fløj pragmatisk og vil sætte fingeraftryk på de politiske forlig, mens den røde fløj ikke vil være i regering for enhver pris.

 

* Rød fløj:

- Karsten Hønge: Støttede Villy Søvndal i at skabe et mere moderne SF, men blev senere kritisk over for projektet i regeringen. Derfor tilhører han i dag den røde fløj.

- Trine Pertou Mach: Har altid været en del af SF's venstrefløj. Afviste for nylig at gå efter formandsposten.

- Lisbeth Bech Poulsen: Trak sig som politisk ordfører på grund af den interne splid i SF om aktiesalget i Dong til Goldman Sachs.

- Özlem Cekic: Har også afvist, at hun er i spil til formandsposten.

 

* Centrum:

- Jonas Dahl: Partiets midterkompromis. Han nævnes som en af favoritterne til formandsposten. Det vides endnu ikke, om han stiller op.

- Karina Lorentzen Dehnhardt: Forlod posten som gruppeformand efter balladen om Dong.

- Holger K. Nielsen: Tilhører egentlig den røde fløj, men har rykket sig mere mod højre, efter at han har været i regeringen. Støtter Pia Olsen Dyhr, der tilhører den grønne fløj, i kampen om formandsposten.

- Eigil Andersen.

 

* Grøn fløj:

- Pia Olsen Dyhr: Den oplagte formandskandidat fra den grønne fløj. Hun har dog endnu ikke sagt, om hun ønsker at stille op.

- Steen Gade: Tidligere mentor for Pia Olsen Dyhr.

- Pernille Vigsøe Bagge: Ny gruppeformand i partiet efter uroen omkring Dong. Bakker Pia Olsen Dyhr op i formandskampen.

- Mette Touborg: SF's anden næstformand, som også forlod sin post efter Dong-sagen. Peger også på Pia Olsen Dyhr som ny formand.

 

SF's afgående formand, Annette Vilhelmsen, er svær at placere. Hun begyndte på venstrefløjen, men endte reelt set på den grønne fløj.

 

Kilde: DR og Erik Holstein, politisk kommentator på Altinget.dk.

/ritzau/

 
Emneord: Fakta, SF, Fløje
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 03.02.15 Infrastruktur
  Fakta og Hus Forbi i nyt partnerskab

  Fakta og Hus Forbi har indgået et strategisk og humanitært samarbejde, som bl.a. giver de hjemløse bedre adgang til at sælge deres aviser.