FAKTA: Seks ministertaburetter skal have ny ejer

Efter at SF torsdag er trådt ud af regeringen på grund af Dong-sagen, skal der findes seks nye ministre.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal have fundet seks nye ministre, fordi SF har trukket sig fra regeringssamarbejdet. Her følger de SF-ministre, som skal afløses:

* Socialminister Annette Vilhelmsen:

Annette Vilhelmsen blev erhvervs- og vækstminister, efter at hun vandt en urafstemning i SF og blev partiformand i oktober 2012. Ved regeringsrokaden i august 2013 overtog hun posten som social-, integrations- og børneminister.

* Udenrigsminister Holger K. Nielsen: 

Holger K. Nielsen nød et markant politisk comeback, da han først fik posten som skatteminister efter Annette Vilhelmsens formandssejr og i december 2013 efterfulgte Villy Søvndal på udenrigsministerposten.

* Skatteminister Jonas Dahl:

Jonas Dahl fik sin første ministerpost som skatteminister midt i december sidste år i den regeringsrokade, der blev gennemført, da Villy Søvndal trak sig som udenrigsminister.

* Sundhedsminister Astrid Krag:

Astrid Krag blev sundhedsminister efter folketingsvalget i efteråret 2011. Hun var tæt på at blive formand for SF efter Villy Søvndals afgang, men tabte formandskampen til Annette Vilhelmsen.

* Miljøminister Ida Auken:

Ida Auken har siddet som miljøminister, siden SF kom i regering efter valget i 2011.

* Transportminister Pia Olsen Dyhr:

Pia Olsen Dyhr har været transportminister siden ministerrokaden i august sidste år. Forinden sad hun som handels- og investeringsminister.

/ritzau/

Emneord: Regering, Ministre, SF
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.11.17 Infrastruktur
  Et enigt Folketing står bag nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser

  Med aftalen er der enighed om at gennemføre en reform af bevillingssystemet for de videregående uddannelser. Læs hele aftalen her.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 26.08.14 Politik
  Finanslovforslag 2015: Flere job

  Selvom det går fremad med dansk økonomi er vi ikke helt ude af krisen endnu. Derfor skubber regeringen forsat bag på økonomien blandt andet ved at fastholde det historisk høje niveau for offentlige investeringer i fx nye veje og broer, opførsel af nye supersygehuse eller renovering af skoler. Og beskæftigelsen er på vej op.

 • 26.08.14 Velfærd
  Finanslovforslag 2015: Bedre velfærd

  Med forslaget til finanslov prioriterer regeringen den fælles velfærd. Der er blandt andet afsat penge til et massivt løft af behandling af kræft og kroniske sygdomme, og der over 2 mia. kr. til psykiatrien. Her kan du læse mere om regeringens fokus på mere velfærd.

 • 26.08.14 Velfærd
  Forslag til finanslov: Et stærkere fællesskab

  Bedre velfærd, flere job og styr på økonomien. Det er nøgleordene for regeringens forslag til finanslov for 2015.