Falck-strid giver udfordringer for beredskabet til sommerens store festivaler

En konflikt mellem Falcks ledelse og ambulanceredderne har giver udfordringer i beredskabet. I weekenden sendte Region Hovedstaden seks reddere til Aalborg, skriver Ekstra Bladet.

Koncerter, festivaler og markeder kan ende med at løbe af stablen uden den ønskede ambulancedækning.

Falck har nemlig store problemer med at levere de ekstra ambulancer, som regionerne ønsker, til arrangementer som Roskilde Festival og DGI Landsstævne i Aalborg, landets største idrætsfestival.

Det skriver Ekstra Bladet.

Alt om Bios sagen i Region Syddanmark

Læs meget mere om Bios overtagelse af ambulancekørslen i Region Syddanmark.

Klik ind på tema-siden her.

Problemerne udspringer af en dyb utilfredshed blandt mange ambulancereddere med overenskomsten, der blev indgået i april, og som har ført til en ’nul-fleksibilitet’ blandt redderne, der ikke ønsker at tage ekstravagter i flere regioner.

Det betyder blandt andet, at Danmarks største musikfestival, Roskilde Festival, endnu ikke ved, om Falck kan levere de to bestilte ambulancer, selvom Orange Scene åbner om under en måned.

Og det er en meget utilfredsstillende situation, lyder det fra ambulancedirektøren i Region Sjælland, Benny Jørgensen.

- Det har aldrig før været et problem at få ekstra ambulancer til Roskilde Festival. Falck har meddelt os, at de først på torsdag kan svare på, om de kan levere to ambulancer til festivalen, selvom vi har bestilt dem for længe, længe siden, siger han og uddyber:

- Kan de ikke det, vil det naturligvis være en skuffelse. Vi har 100.000 mennesker på Roskilde Festival, som vi ønsker at give en særlig god ambulancedækning, og det bliver ikke muligt, hvis Falck ikke kan levere de her ekstra beredskaber. Det er utilfredsstillende og ærgerligt, siger Benny Jørgensen.

Hovedstaden leverede reddere til Nordjylland

Kan Falck ikke levere ambulancerne som bestilt, vil regionen få travlt med at finde en plan B.

- Vi har trods alt omkring 120 udrykninger om året til Roskilde Festival, så det er jo ikke for sjov, at vi vil have ekstra ambulancer, siger Benny Jørgensen.

Til weekendens karneval i Aalborg var Falck også i problemer med at få folk nok. Derfor måtte mindst seks ambulancereddere fra Region Hovedstaden køre til Nordjylland for at hjælpe til, da ingen reddere fra det nord- eller midtjyske ønskede at møde ind til karnevallet som overarbejde. 

Og det selvom, at der lang tid forinden var blevet efterlyst lokale reddere til arrangementet. Det fremgår af et opslag fra Falcks intranet af regional-direktør Kjeld Brogaard, som Ekstra Bladet har set.

I selvsamme opslag gøres det også klart, at Falck mangler ambulancer og lægebiler til blandt andet Hjallerup Marked og golfturneringen Made in Denmark i august.

I Region Nordjylland kan man da også godt forstå, hvis folk er utrygge ved, at Falck så tæt på store arrangementer ikke har sikret ekstra ambulancer.

- Jeg synes selvfølgelig, at det er bekymrende, at Falck endnu ikke har styr på at levere de ambulancer som aftalt og har problemer med manglende fleksibilitet, siger Peter Larsen, ambulancedirektør i Region Nordjylland, der uddyber, at han på grund af situationen dagligt får opdateringer af Falcks ledelse.

At der skulle være problemer, afvises dog af Falck. Det handler i stedet om få utilfredse reddere, der prøver at sprede bekymringer, lyder

det fra kommunikationsdirektør i Falck Morten Jeppesen.

- Jeg vil love, at Falck vil leve op til sine kontraktlige forpligtelser, som vi tidligere har gjort. Hvis der er nogle utilfredse reddere, der ønsker at skabe bekymring, så må jeg bare sige, at det ikke er et billede, jeg kan genkende.

Ekstra ambulancer til særarrangementer er ofte ikke indeholdt i Falcks normale udbudskontrakter. Det er for eksempel tilfældet med de bestilte ekstra-ambulancer til Roskilde Festival.

Emneord: Falck, Ambulancereddere, Region Hovedstaden, Region Nordjylland, Roskilde Festival, Region Sjælland, OPS, Offentligt privat samarbejde, Overenskomster
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.09.19 Infrastruktur
  Erhvervsliv: Her er en halv mia til mere velfærd

  Ifølge Dansk Byggeri kan kommunerne frigøre en halv milliard kroner, hvis flere private stod for at passe veje og grønne anlæg.

 • 02.09.19 Sundhed
  Danmark er velfærdsteknologiens vugge

  Der bliver ikke medarbejdere nok til fremtidens udfordringer på velfærdsområdet. En del af løsningen kan findes via velfærdsteknologi. Danmark er førende inden for udvikling af velfærdsteknologi, og borgerne er klar til at bruge teknologien.

 • 19.06.19 Sundhed
  Omlægning til økologi på hospitalerne afsluttet med stor succes

  Region Hovedstadens politiske mål om omstilling af alle hospitalskøkkener i Region Hovedstaden til minimum 60% økologi er mere end nået. Projektet omkring omstilling til økologi afsluttes her i juni måned med stor succes.

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.