Familieansættelser i DR skal forklares af kulturministeren

Kulturminister Marianne Jelved (R) er blevet kaldt i samråd for at svare på, hvor mange DR-chefer, der har ansat deres familie eller lavet aftaler med familiære firmaer. Den nye sag får Venstre til at stille nye spørgsmål.

Instruktør Per Zachariasen fik sin kone med fra Los Angeles, da han blev hyret af DR som chefproducer på Eurovision i København.

Det viser sig nu, at Tina Ryom Zachariasen også blev ansat til at lave scenografi på showene. Netop scenografien var Per Zachariasens ansvar i DRs fem mand store chefgruppe under Eurovision.

I flere e-mail til metroxpress afviser DR at stille op til interview om sagen, men skriver, at kontrakten med Tina Ryom Zachariassen blev forhandlet og underskrevet af en mellemleder.
Ifølge to eksperter i forvaltningsret er ansættelsen dog problematisk og efter alt at dømme i strid med reglerne for habilitet.

»Det er umiddelbart min opfattelse, at ansættelsen er i strid med habilitetsreglerne. Kontrakten burde som minimum være underskrevet af en anden i chefgruppen og altså ikke af en underordnet,« siger Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret på Aalborg Universitet.

Han bliver bakket op af professor Carsten Henrichsen ved Center for Offentlig Regulering og Administration, Københavns Universitet:

»Jeg vil mene, at ansættelsen er i strid med habilitetsreglerne. Selv om den er underskrevet af en mellemleder, så gør det ingen forskel, da man må gå ud fra, at chefen har instruktionsbeføjelser overfor mellemlederen.«

I sidste uge kunne metroxpress fortælle, at en anden af de fem chefer for DR på Eurovision, Kamilla Monies, der var aflønnet af Nordisk Film TV, havde fået ansat sin egen datter.

Kulturminister Marianne Jelved (R) er blevet kaldt i samråd for at svare på, hvor mange DR-chefer, der har ansat deres familie eller lavet aftaler med familiære firmaer. Den nye sag får Venstre til at stille nye spørgsmål.

»Den her sag lugter jo. Det virker, som om ansættelser af familiemedlemmer har været uden kontrol i DR, så vi må have en total afklaring, så det tilføjer vi nu til samrådet,« siger kulturordfører Michael Aastrup Jensen (V). 

Emneord: ESC, Eurovision, DR, Habilitetsregler
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også