Fattige får forskellig hjælp

Politik

25/08/2014 10:23

Suleman Haider

Fattige i Randers har sværere ved at få hjælp end fattige i andre kommuner.

I Randers må en enlig forsøger med to børn højst have et rådighedsbeløb på 4.100 kroner om måneden, hvis kommunen skal hjælpe med for eksempel huslejen, tandlægeregningen og medicinudgifter. Det fortæller DR Østjylland.

I mange andre kommuner er kravet lempeligere. For eksempel kan tilsvarende familier i Aarhus og Odder have 1.800 kroner mere om måneden og stadig få hjælp fra kommunen.

Det viser et nyt notat, som politikerne i socialudvalget i Randers har fået i hænderne, og det kommer ikke bag på formanden for udvalget, Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten.

Fattigdomsdebatten boks

Fattigdomsdebatten bidrager med ny viden til fattigdoms-området. Læs tidligere indlæg her:  

Temaredaktør Per K. Larsen har beskæftiget sig med fattigdom og socialt udsatte gennem årtier, og er i dag landssekretær i EAPN. 

 

- Vi havde ret, da vi sagde, at man lå rigtig lavt i forhold til rådighedsbeløb. Vi håber, at når byrådet bliver præsenteret for det her, vil man sige, at børn i Randers Kommune ikke skal vokse op meget fattigere end i de kommuner, vi sammenligner os med, siger han.

Rådighedsbeløbet er det beløb, der er tilbage, når alle faste udgifter er betalt, og det har stor betydning.

- Vores muligheder for at give folk hjælp er selvfølgelig mindre i det øjeblik, man fastlægger et minimumsrådighedsbeløb, der er lavere, siger Henrik Manero Hald, der er fællestillidsrepræsentant for 185 socialrådgivere i Randers Kommune.

En af forklaringerne på det lave rådighedsbeløb i Randers er, at Randers-politikerne ikke har reguleret det i årevis.

Det bliver det fremover, men socialudvalgsformand Kasper Fuhr Christensen vil give det et ekstra løft.

Han mener, at politikerne skal sammenligne sig med København, Odense, Aarhus, Aalborg og Esbjerg.

- Hvis man tager de 5 kommuner, ligger vi væsentligt under, og jeg vil gerne have løftet rådighedsbeløbet med flere tusinde kroner om måneden, siger Kasper Fuhr Christensen

Det vil koste Randers Kommune én million kroner at sætte grænsen for rådighedsbeløb op.

Mest Læste

Annonce