Fattige får hjælp af erhvervsfolk

Nordjyske erhvervsfolk strømmer til velgørenhedsforeningen Gestus Nord for at hjælpe fattige nordjyder.

Foreningen har, siden den blev oprettet i marts, fået 65 nordjyske virksomheder med på ideen.

Det fortæller DR Nordjylland.

- Jeg synes, at det er flot, at så mange bakker op. Det er en bred vifte af virksomheder, der er gået med, og det betyder, at vi har mange ressourcer at trække på, fortæller formand for Gestus Nord, Hans Rasmussen.

Virksomhederne hjælper ikke kun økonomisk. Gestus Nord arbejder nemlig under mantraet "Hjælp til Selvhjælp", og det betyder, at foreningen både kan yde akut økonomisk hjælp, men at der også er fokus på den mere langsigtede hjælp.

- Vi har for eksempel banker og advokatfirmaer i vores forening, og det betyder, at vi kan hjælpe med gældsrådgivning og advokatbistand, hvis det skulle være nødvendigt, fortæller Hans Rasmussen til DR Nordjylland.

Behov for hjælp

Hans Rasmussen fortæller, at han har oplevet et overvældende behov for hjælp blandt nordjyderne. Derfor håber han, at flere virksomheder vil støtte op om foreningen i fremtiden:

- Flere og flere søger om hjælp, så vi har brug for alle, der overhovedet har lyst til at give en hånd med, siger han.

Foreningen får også støtte af cirka 50 privatpersoner.

Emneord: Fattige, Gestus Nord, Hans Rasmussen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.10.21 Velfærd
  Hver niende lejlighed bebos af dens ejer

  På trods af høj efterspørgsel på ejerlejligheder er det stadig kun hver niende etagebolig, der bebos af dens ejer. Etablerede man flere ejerboliger, ville de hurtigt finde nye ejere, vurderer mæglerkæden Estate.

 • 09.06.21 Velfærd
  Her er økonomiaftalen for 2022

  Ny økonomiaftale sikrer, at kommunerne kan følge med på demografien. Der er ikke råd til det løft af socialområdet, som KL har foreslået.

 • 08.06.21 Velfærd
  1.000 flere ansatte til trængende ældrepleje

  Et godt og nødvendigt skridt i den rigtige retning. Sådan beskriver FOAs sektorformand, Torben Hollmann, dagens aftale om flere ansatte og mere uddannelse i ældreplejen.

 • 05.09.14 Politik
  Hjemløse har brug for massiv hjælp

  ”Stigningen i antallet af hjemløse i Aarhus skal stoppes nu. Derfor er det helt afgørende, at byrådet afsætter penge til at styrke indsatsen mod hjemløshed.” Det siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF).

 • 21.05.14 Velfærd
  Familiernes økonomi – fordeling, fattigdom og incitamenter

  Antallet af økonomisk fattige faldt fra 2011 til 2012. Faldet skal ses i lyset af, at ’fattigdomsydelserne’ og loftet over børne- og ungeydelsen blev afskaffet. Det kan man læse i Familiernes økonomi 2014, der blandt andet bidrager med ny viden om indkomstforskelle, fattigdom og økonomiske incitamenter.