Femern-entreprenører skærer milliarder af tilbud

Længere anlægsperiode og tekniske justeringer har baberet milliarder af anlægssummen, skriver Licitationen.

De prækvalificerede entreprenørkonsortier har skåret flere milliarder af deres tilbud på Femern-forbindelsen, siden de afgav tilbud første gang i december sidste år, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Det har transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) onsdag efter Licitationen - Byggeriets Dagblads oplysninger kunnet fortælle partierne, der udgør forligskredsen om Femern-projektet.

Entreprenørkonsortiernes bud på de fire store tunnel- og anlægskontrakter var oprindelig ni mia. kroner eller 20 procent over det skønnede.

”Når det har været muligt at reducere priserne, hænger det sammen med flere forhold. Vigtigst er længere anlægsperiode, som betyder færre omkostninger til produktionsanlæg og samtidig også mindre risiko, blandt andet for dagbøder. Desuden har nogle tekniske tiltag gjort byggeprocessen mindre kompliceret”, siger direktør Lars Carlsen fra Per Aarsleff A/S, der er eneste danske entreprenørvirksomhed, som indgår i et af de store deltagende konsortier.

Han ønsker dog ikke at gå i nærmere detaljer.

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Udbud, Femern-forbindelse
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også