Finansministeriet: Bred aftale skaber ro om dagpengesystemet

Regeringen har i dag indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne om et mere fleksibelt dagpengesystem. Find aftalen her.

Aftalen lægger sig tæt op ad Dagpengekommissionens anbefalinger.

Læs alt om Dagpengekommissionen

Dagpengekommissionen har i to år arbejdet på et udspil til et nyt dagpengesystem. Læs alle artikler her.

Blandt andet bliver det mere attraktivt for ledige at tage kortvarige ansættelser, ligesom der indføres en sundere incitamentsstruktur for dimittender.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen udtaler:
 
Det glæder mig, at vi har kunnet indgå en bred aftale om et meget omdiskuteret emne. Aftalen sikrer, at det bliver mere attraktivt at tage et arbejde, og dermed har vi fået sat et vigtigt flueben og skabt ro om dagpengesystemet.
 
Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen udtaler:
 
Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne har i dag indgået et bredt forlig om dagpenge, som sikrer ro og stabilitet på området. For regeringen har det været afgørende at fastholde en toårig dagpengeperiode, og at incitamentet til at arbejde i løbet af perioden bliver styrket. Det sikrer vi med muligheden for fleksibel genoptjening af op til et års ekstra dagpengeret.
 
Regeringen og forligspartierne har på baggrund af Dagpengekommissionens store forarbejde lavet en langtidsholdbar aftale om et nyt dagpengesystem, der gør det mere attraktivt at tage et arbejde – også i kort tid og til lavere løn – og hvor færre mennesker opbruger deres ret til dagpenge. Dermed fremmer aftalen både mobilitet og tryghed på det danske arbejdsmarked til gavn for såvel lønmodtagere som arbejdsgivere. 
Emneord: Dagpengekommission, Dagpengesystem, Dagpengereform, Folketinget, Finansministeriet, Beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen, Jørn Neergaard Larsen
Finansministeriet på DenOffentlige.dk Finansministeriet
Aktivitet: Artikler: 101 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også