Flere besøgende på landets museer

Nye tal fra Danmarks Statistik viser en fremgang på landets museer på 8 procent i forhold til 2013. Kulturminister Marianne Jelved er imponeret over fremgangen.

14.429.152 gæster besøgte i 2014 landets museer, hvilket svarer til en fremgang på 8 procent i forhold til 2013. Det viser den årlige besøgsstatistik for de danske museer, som Danmarks statistik i dag har offentliggjort. 


Kulturminister Marianne Jelved siger:
”Tallene viser tydeligt, at museerne stadig er et væsentligt rum, hvor vi kan reflektere over vores fortid, nutid og fremtid. Det er imponerende, at det igen er lykkedes museerne at få flere til at interessere sig for deres samlinger og vores historie. Det viser, at de hele tiden bliver bedre til at være relevante og efterspurgte i en tid, hvor kulturforbruget i øvrigt ændrer sig markant”.

Danmarks Statistik om besøgstallene

De samme museer er populære år efter år
Siden år 2000 har Louisiana været det mest besøgte museum i 13 ud af de 15 år. Prinsens Palais (Nationalmuseet i København), Ny Carlsberg Glyptoteket, Statens Museum for Kunst og Den Gamle By har også ligget på top-ti over de mest besøgte museer i samtlige år siden 2000. Egeskov Slot, Kronborg, Rosenborgsamlingen og ARoS har optrådt på top-ti-listerne i de fleste år. Andre museer har været populære en årrække, men er senere faldet ud af toppen.
 
Både store og små museer er med i museumsstatistikken
Samlet besøgte 14,4 millioner personer landets museer i 2014. De statsstøttede museer havde 11,2 millioner besøgende i 2014 mod 10,7 millioner i 2013, en stigning på 5 pct. 78 pct. af museumsbesøgene foregår på de statsstøttede museer.
 
Der deltog 255 museer med i alt 409 besøgssteder i undersøgelsen, som dækker både de største museer og en række mindre. De to mindste besøgssteder er Skjern Reberbane med kun 75 besøgende og Annine Michelsens Mindestuer med 77 besøgende i 2014.
 
Nationalmuseet fik flere besøgssteder 2014
Besøgstallet for Nationalmuseet var stor set uændret fra 2013 til 2014 på 1,15 mio. besøgende. Nationalmuseet blev større i 2014, da Tøjhusmuseet, Orlogsmuseet, Museum Skibe på Holmen og Vikingeborgen Trelleborg blev en del af Nationalmuseet.
 
Særudstillinger og lukninger påvirker tallene
Særudstillinger og periodevise lukninger fx i forbindelse med ombygning påvirker museernes besøgstal.

Fakta
De statsstøttede museer havde 11,2 millioner besøgende i 2014 mod 10,7 millioner i 2013, en stigning på 5 procent. 78 procent af museumsbesøgene foregår på de statsstøttede museer. 
Museerne har haft en samlet vækst på mere end 40 procent i løbet af de sidste ti år. 
Danmarks Statistiks årlige museumsstatistik viser udviklingen for hvert enkelt museum, og hvilke museer, der har været blandt de mest besøgte. 

Se statistikken hos Danmark Statistik

Emneord: Museer, Kulturministeriet, Besøgende på museer, Danmarks Statistik
Kulturministeriet på DenOffentlige.dk Kulturministeriet
Aktivitet: Artikler: 69 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også