Børn og unge på skoler rundt i landet får bedre mulighed for at dykke ned i musikkens verden, når der i dag udpeges nye OrkesterMester-skoler. Initiativet har allerede sikret, at 1100 børn har fået deres eget musikinstrument, og at orkestersammenspil er blevet et skolefag.
Lige nu læser andre
Kulturminister Joy Mogensen siger:
”Musik gør os til deltagende, sociale og skabende mennesker. Og når børn får mulig-hed for at møde musik i en tidlig alder, så giver det selvtillid og sammenhold. Jeg glæder mig meget til at følge de nye OrkesterMester-skolers arbejde med at give ungerne mulige for at spille eget instrument.”
Kulturministeren besøger Gungehusskolen
Kulturministeren besøger i morgen Gungehusskolen i Hvidovre, som er én af de nye OrkesterMester-skoler.
Besøget finder sted fredag d. 28. februar kl. 9.30-10.30. Pressen er velkommen.
Læs også
De 11 nye OrkesterMester-skoler er:
– Herningvej Skole, Aalborg Kommune
– Skivehus Skole, Skive Kommune
– Kildebakkeskolen, Herning Kommune
– Vamdrup Skole, Kolding Kommune
– Abildgaardskolen, Odense Kommune
– Gilbjergskolen, Gribskov Kommune
– Hørsholm Skole, Hørsholm Kommune
– Gungehusskolen, Hvidovre Kommune
– Folkeskolerne i Tønder Kommune
– Øster Jølby og Sydmors Skole, Morsø Kommune
– Broskolen, Faaborg-Midtfyn Kommune*
*: Projektudvidelse af en eksisterende OrkesterMester-skole.
Baggrund
OrkesterMester er hele klasser som spiller på orkesterinstrumenter i skoletiden i samarbejde med den lokale musik- og kulturskole. OrkesterMester modtager fra Kulturministeriet 10 mio. kr. i perioden 2019-22, som skal anvendes til at udbrede projektet til flere skoler. Formålet med OrkesterMester er bl.a. at udvikle og frem-me børns musikalske og instrumentale evner og kundskaber og at fremme det lokale musikmiljø med orkestret som ramme for oplevelse, fordybelse og virkelyst.
Allerede nu er 9 skoler OrkesterMester-skoler udpeget, hvilket betyder at over 1100 børn har sit eget musikinstrument og orkestersammenspil er blevet et skolefag.
Foto: Unsplash