Flere kommuner i alvorlige økonomiske problemer

Tirsdag kom det frem, at Gribskov og Helsingør Kommuner iværksætter akutte besparelser, og selv om den økonomiske situation i Egedal Kommune ikke kræver lige så øjeblikkelig handling, er situationen alligevel alvorlig, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Samlet set har Egedal Kommune udgifter for 66 millioner kroner mere, end man har i indtægter i budget 2019. Kommunen sendte tirsdag forslag til besparelser for 26,6 millioner på serviceområdet og forslag om at udskyde eller droppe anlægsprojekter for 54 millioner i høring. 

Alt fra færre dagplejere, mere egenbetaling på SFO-pladser og udskydelse af diverse byggemodninger er i spil.

- Det er en ærgerlig situation. Vi har forsøgt at friholde de bløde områder, men det bliver svært at lade dem gå helt fri, siger borgmester Karsten Søndergaard (V). 

Ligesom i Egedal er det serviceudgifterne, som er skredet i Helsingør Kommune. Her forventer man, at man ved årets udgang vil ende med et merforbrug på serviceområdet på over 65 millioner kroner.

Hvad er DenOffentlige for et medie?

Læs om, hvad der sker på DenOffentlige, og få ideer til, hvordan du kan være med.

Vi samler artikler om og fra DenOffentlige lige her.

Det er endda efter, at en bufferpulje i budgettet på 28 millioner kroner er blevet brugt. Budgetoverskridelserne er særligt sket på ældreområdet, på skolerne og på det specialiserede voksenområde, som blandt andet omfatter psykisk syge.

Udsigten til merforbruget, der også truer kommunens kassebeholdning på sigt, har fået byrådets flertal til allerede mandag at vedtage besparelser på samlet cirka 28 millioner, hvoraf 14,5 millioner er serviceforringelser.

Nedskæringerne rammer alt fra rengøring og tøjvask til visiterede ældre til åbningstiderne på biblioteket på Kulturværftet.

Emneord: 270618, Egedal Kommune, Besparelser, Gribskov Kommune, Helsingør Kommune
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 28.06.18 Kim Saxil Oreskov
    Gribskov kommune

    som borger i gribskov kommune bliver man bekymret over den manglende ledelse , der er udbetalt bonus til ledere der ikke har leveret den forventede ydelse alt imens man varsler besparelser på de svageste borgere, det virker som om de kommunale politikere ikke forstår de er valgt til at servicere borgerne .

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også