Flere måneders ventetid på hjælp til angst og depression i hovedstaden

Køen til psykologbehandling med tilskud fra det offentlige er i snit på næsten tre måneder, fortæller DR København.

Ventetiden nærmer sig nemlig tre måneder, hvis man skal have hjælp gennem den sygesikringsstøttede psykologbehandling. Det skriver DR P4 København.
 
Ventetiden for at se en psykolog er i regionen steget med 12,4 procent på bare fire år. Det viser tal fra Dansk Psykologforening.

Mød lægen, psykiateren og borgeren på DenOffentlige

Tre stærke bloggere på DenOffentlige.

Den praktiserende læge Thomas Birk Kristiansen, der udover praksis i Ishøj også er formand for Patientdataforeningen. 

Børne- og ungdomspsykiater Nina Tejs Jørring, der beretter fra psykiatriens hjerte. 

Borger og far til børn med diagnoser, Anders Dinsen, der insisterer på det hele og gode samfund.

Én af dem, der kender til problemet, er Pia Callesen, der er klinikchef i psykologklinikken Cektos, der blandt andet har en afdeling i København, Hellerup og Næstved.

- Klienterne ringer ind, men må vente i seks til otte måneder for at få en tid med brug af deres henvisning fra lægen, siger hun til DR P4 København.
 
Og det er dybt problematisk, hvis man for eksempel går længe rundt med en ubehandlet depression. Det siger konsulent i Dansk Psykologforening Anne Mette Marker Mertz.
 
- Man risikerer at få en lagt værre depression, end man oprindeligt havde, og det kan betyde, at man ender i psykiatrien. Det kan have store personlige konsekvenser for personen selv og for vedkommendes pårørende, siger hun til DR P4 København.
 
Samme melding kommer fra landsformanden i foreningen Sind, Knud Kristensen. Han peger på, at den lange ventetid kan få store konsekvenser - også for samfundet.
 
- For mange af dem ender det jo med, at de bliver så syge, at de får behov for behandling i den regionale psykiatri, måske endda ligefrem indlæggelse. Så for alle parter er det en dårlig idé, siger han til DR P4 København.
 
Og selvom det er muligt at komme hurtigere til, hvis man selv betaler det fulde beløb, er det ikke nogen holdbar løsning, siger Knud Kristensen.

- Vi kan ikke forstå, hvorfor man selv skal betale for at gå til psykolog, mens man får det gratis, hvis man venter, til man er så syg, at man skal behandles af en psykiater, siger han til DR P4 København.

Klinikchef Pia Callesen mener, at problemerne med de lange ventelister blandt andet ville kunne løses, hvis man lod pengene følge patienten. 
 
Ifølge Jacob Jensen, der er finansordfører for Venstre, arbejder man stenhårdt på at skabe så korte ventelister som muligt. Og han er positiv over ideen med et mere frit psykologvalg.
 
- For mig at se skal det ikke være en kommunegrænse eller en regionsgrænse, der hindrer et sygt menneske i at få hjælp. Så jeg vil meget gerne være med til at sætte patienten før systemerne og dermed også sikre den frit valgs-mulighed, der bliver lagt op til, siger han til DR P4 København.
Emneord: Psykiatrisygehus, Psykiatrien, Ventetider, Ventetider til psykiatrien, Dansk Psykolog Forening, Anne Mette Marker Mertz, Sind, Knud Kristensen, Juli 2017-1, Hovedstadsavisen
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1599 | Events: 6 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

Bring en kommentar

KODEKS FOR KOMMENTARER
På DenOffentlige.dk opfordres læserne til at deltage i debatten og kommentere indholdet. Redaktionen har tillid til at debattører udviser god opførsel og ordentlig tale. 
 
I ønsket om en konstruktiv debat forbeholder redaktøren sig ret til at slette en kommentar uden varsel, hvis den:

* Alene kritiserer

* Er skrevet i grimt eller nedladende sprog

* Kommer med åbenlyst absurde angreb eller påstande

* Indeholder injurierende indhold

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også