Flere unge tvangsindlægges

Der er aldrig blevet tvangsindlagt så mange børn og unge som nu, skriver metroxpress.

Der er aldrig blevet tvangsindlagt så mange børn og unge som nu, skriver metroxpress.

Gennem de seneste 10 år er stadig flere mod deres vilje tvunget ind på psykiatriske afdelinger på gule og røde papirer, og således var der ifølge tal fra Statens Serum Institut sidste år 225 tvangsindlæggelser i børne- og ungdomspsykiatrien. Året før var der 165, viser tal fra Statens Serum Institut.

Klinikchef på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Region Hovedstaden, Jan Kristensen, fortæller, at det oftest drejer sig om unge mellem 14 og 18 år, der er præget af svære psykoser, depressioner og spiseforstyrrelser med samtidige selvmordsforsøg eller selvskade.

»Der er flere med alvorlig selvskade, og det skyldes blandt andet en manglende tidlig indsats og måske, at der er sket en vækst i antallet af unge, der håndterer deres kriser med selvskade,« siger han og peger samtidig på, at flere sengepladser også har resulteret i flere indlæggelser.

Formand for Landsforeningen Sind, Knud Kristensen, fortæller, at stigningen især skyldes piger med anoreksi, og tallene fra Statens Serum Institut viser da også, at unge sidste år blev tvangsfodret 50 gange – et antal, der kun er overgået i 2012.

Ifølge Knud Kristensen kan der være endnu flere tvangsindlæggelser, end tallene beretter om.

»Jeg frygter, at tallet kan være endnu højere, fordi det har været en praksis blandt læger indtil juni i år, at man ikke registrerede det som tvang, hvis forældre til et barn under 15 år gav deres samtykke,« siger han til metroxpress.

Han forklarer, at en læge ikke behøver forældrenes samtykke for at tvangsindlægge en person under 18 år.

Emneord: Psykiatrien, Tvangsmedicinering, Tvangsindlæggelse, Unge med psykiske lidelser
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også