Køge mangler netværksvenner til flygtninge. Her er det et billede fra ungenetværk i Hedensted Kommune.

Flygtninge står på venteliste: Kommune mangler venskabsfamilier til flygtninge

Velfærd

02/02/2018 11:11

Nick Allentoft

Køge Kommune har succes med netværksfamilier for flygtninge. Men projektet er så populært at flygtninge står i kø for at få en familieven.

Siden 2016 har Køge Kommune haft stor succes med at parre danske familier med flygtningefamilier til at mødes med et par gange om måneden. Lige nu er der dog kø til at blive parret med en dansk familie og Køge Kommune søger derfor endnu flere familier, der har tid og lyst til at blive netværksfamilie for en flygtningefamilie. På nuværende tidspunkt er op imod 25 familier tilmeldt ordningen og både flygtninge og de danske familier, får rigtig meget ud af venskabsordningen.

- Det er vores oplevelse, at der sker noget helt særligt, som ikke kan læres lige så godt i et klasselokale, når flygtninge og familierne rundt omkring mødes. Flygtningene oplever blandt andet at få trænet det danske sprog langt bedre, de får et netværk tæt på sig i hverdagen og de opnår et lokalt kendskab til de mange tilbud, der findes i kommunen. Tit oplever vi, at netværksfamilierne udvikler sig til venskaber mellem både børn og voksne, siger Formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Lissie Kirk.

Hvad betyder det at være netværksfamilie?
Køge Kommune og Dansk Flygtningehjælp parrer de danske netværksfamilier med en flygtningefamilie. Hvis man tilmelder sig som familie, kan man mødes med en anden familie, men man kan sagtens være med som enkeltperson og blive frivillig netværksperson for en enkelt flygtning.

Typisk mødes man et par gange om måneden, men relationen er baseret på behov og interesser, og man aftaler selv, hvor ofte man mødes, og hvad man laver sammen.

 

Vil du være netværksven? 

Kontakt Køge Kommune her.

Mest Læste

Annonce