Første DF-borgmester på plads i København

Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen får en af to borgerlige borgmesterposter i København.

Dansk Folkepartis spidskandidat Carl Christian Ebbesen får en borgmesterpost i København.

Det står klart, efter at de borgerlige partier onsdag morgen efter en hel nats forhandlinger har indgået en konstitueringsaftale på rådhuset.

Med mandatfordelingen i København er der to borgmesterposter til den blå blok. Den første går til Venstres Pia Allerslev, mens Carl Christian Ebbesen sætter sig på den anden.

- Det er da vildt stort. De her forhandlinger har trukket ud i rigtigt lang tid, og jeg har ventet længe på det, siger Ebbesen.

Det er første gang, at Dansk Folkeparti får en borgmesterpost i København, hvor der som det eneste sted i Danmark er seks borgmestre foruden overborgmesteren.

Og det har haft sin pris i forhandlingerne med de andre borgerlige partier at nå dertil, erkender Carl Christian Ebbesen.

- Det er klart, at vi sidder ikke i lige så mange udvalg og sidder ikke på lige så mange bestyrelsesposter, som vi gjorde i sidste periode. Men det er altid en fjer i hatten for et parti at få en borgmesterpost, siger Ebbesen.

Det er fortsat uvist, hvilken borgmesterpost Carl Christian Ebbesen kan få i den store borgmesterkabale på Københavns Rådhus.

Det står dog klart, at Frank Jensen (S) fortsætter som overborgmester, mens Enhedslistens Morten Kabell bliver ny teknik- og miljøborgmester.

Dernæst er det Pia Allerslev, som kan vælge borgmesterpost, men den nuværende kultur- og fritidsborgmester vil endnu ikke ud med, hvilket kontor hun vil besætte de næste fire år, og dermed går kabalen ikke op.

- Jeg har brug for at se, hvordan Venstre kan få mest ud af de syv mandater og den borgmesterpost, vi har. Jeg er nødt til at vurdere, hvor Venstres borgmesterpost gør allermest gavn for København, siger hun.

Venstre-spidsen lægger ikke skjul på, at hun er skuffet over, at De Radikale på valgnatten vendte ryggen til de borgerlige partier for at indgå en aftale med de røde partier, der giver Enhedslisten posten som teknik- og miljøborgmester.

- Det er en katastrofe for København, og jeg håber De Radikale har tænkt sig grundigt om.

Partiet får ikke kun en borgmesterpost i København, i Aarhus har Dansk Folkeparti sikret sig en rådmandspost. 

- Det er jo et skulderklap fra borgerne. De stoler på os og har fundet ud af, at vi kan tage ansvar. Vi er vores opgave voksen. Det vil jeg også gerne leve op til, siger den nye rådmand Jette Skive til DR Østjylland.

Jette Skive ved endnu ikke, hvilken rådmandspost hun får. 

/ritzau/

Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.