Folkeskoleelever må ikke længere ryge i skoletiden

Ifølge Sundhedsstyrelsen er aldersgruppem 15-29 år dem, der ryger og bruger røgfri tobak og e-cigaretter mest, sammenlignet med andre aldersgrupper.

En røgfri skole har virket. Det fortæller distriktsleder på Vallensbæk Skole, Annette Belling, til dr.dk

Tidligere har ca. en tredjedel af alle kommuner haft røgfri skole, men fra dette skoleår er der indført røgfri skoletid for elever på alle grundskoler, efterskoler og kostskoler. Indgrebet blev allerede besluttet i december sidste år, og er en del af en samlet plan, der skal gøre op med børn og unges rygning. 

LÆS MERE: 40 BØRN SENDT I ISOLATION

De nye tiltag sker efter børn og unges rygning efter flere års fald pludselig er begyndt at stige igen. I dag ryger næsten en tredjedel af alle unge dagligt eller lejlighedsvist. Det fortæller Sundhedsstyrelsen. Sammenligner vi os med vores nordiske naboer, så er andelen af unge rygere i Danmark væsentlig højere. Derfor skal der sættes ind med tiltag, der kan sikre, at den negative udvikling stoppes. Ca. fire ud af fem rygere starter før de fylder 18 år, så der er meget at hente, hvis man kan reducerer antallet af unge rygere.

Lotus Sofie Bast, der forsker i børn, unge og rygning ved Statens Institut for Folkesundhed, fortæller til DR, at vi ikke skal regne med resultater på den helt korte bane. Resultaterne skal dog nok komme.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også