Smitte i midtjysk kommune: 40 børn er sendt i isolation

I Silkeborg Kommune er en daginstitution delvist lukket ned og 40 børn sendt i isolation, fordi et barn er testet positiv for covid-19. Samtidig er to plejecentre lukket ned for besøg efter smitteeksponering.

Silkeborg: Efter at et barn i weekenden er blevet testet positiv for covid-19 er 40 børn og fire medarbejdere i daginstitutionen Børnehuset Søholt i Alderslyst i Silkeborg by blevet sendt hjem i selvisolation, indtil de kan påvise en negativ coronatest. Det skriver TV2 Østjylland.

Silkeborg Kommune påpeger, at man efter meldingen om det smittede barn har opsporet hvilke andre børn og medarbejdere, som det smittede barn har været i kontakt med.

LÆS MERE: BRUG MUNDBIND NÅR DU HANDLER IND

Smitten breder sig

Henover weekenden har Silkeborg Kommune konstateret 24 nye tilfælde af coronasmittede.

Fredag var der 148 smittede i kommunen. Det viser tal fra Statens Serum Institut, der pointerer, at antallet af smittede i Silkeborg Kommune er steget til 172. I Jylland er det kun Aarhus Kommune, der har flere smittetilfælde end Silkeborg, som dermed er den kommune i Jylland med flest smittede, når det gælder antal smittede per 100.000 indbyggere. 

To plejehjem lukker for besøg

På plejecenter Sandgårdsparken i Kjellerup er en pårørende til en beboer blevet testet positiv for COVID-19.

Ligeledes har en medarbejder på plejecentret Marienlund været i tæt kontakt med en person, der er testet positiv for COVID-19.

”Ud fra et forsigtighedsprincip indfører vi nu, at man ikke længere kan komme på besøg inden døre, men kun udendørs, og så tester vi alle beboere og medarbejdere og indsætter ekstra rengøring, siger kommunikationschef i Silkeborg Kommune, Hans Mogensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer