Folketinget vedtager strammere regler for private ambulancer

Reglerne for private ambulancetjenester bliver nu strammet, så firmaerne fremover skal leve op til samme krav, som de firmaer, der kører ambulancer for det offentlige sundhedsvæsen. Det ligger fast, efter Folketinget i dag har vedtaget et lovforslag fremsat af sundhedsministeren.

Mange mennesker samles hvert år til store koncerter, festivaler og sportsarrangementer. For at sikre størst mulig sikkerhed og tryghed for deltagerne, bliver der ofte hyret private ambulancefirmaer til at være til stede ved arrangementerne og tage sig af eventuelle akut syge eller tilskadekomne.

Hidtil har de private firmaer dog ikke skullet leve op til de samme regler som ambulancer, der kører for regionerne, men det bliver nu ændret.

Et lovforslag, som Folketinget i dag har vedtaget, betyder, at private ambulancefirmaer i lighed med ambulancefirmaer, som har indgået kontrakt med regionerne, skal leve op til en række nærmere fastsatte krav. Det gælder eksempelvis krav om, hvilket udstyr der skal være i ambulancerne, og hvilken uddannelse ambulanceredderne skal have.

Og sundhedsministeren mener, at det er på høje tid, at reglerne på området strammes:
 
"Hvis man rammes af et hjertestop eller kommer ud for en ulykke og har akut brug for ambulancehjælp, skal man kunne stole på, at den ambulance, man samles op af, er bemandet med kompetent personale og har det nødvendige udstyr. Det kan man ikke i dag, og det er uholdbart for borgerne", siger Sophie Løhde og fortsætter:

"Derfor sagde jeg også allerede, før jeg blev sundhedsminister, at der var behov for at ændre reglerne på området. Og med det lovforslag, som et flertal i Folketinget i dag har stemt for, skal private ambulancetjenester fremover leve op til de samme regler, der gælder for ambulancer, som kører for det offentlige, og det er et fremskridt."

Læs lovforslaget på Folketingets hjemmeside

Emneord: Ambulance, OPS, Offentligt privat samarbejde
Sundheds- og Ældreministeriet på DenOffentlige.dk Sundhedsministeriet blev oprettet 10. september 1987. Oprettelsen af et ministerium for sundhed skete bl.a., 'for at vi i Danmark kan få opstillet en fælles sundhedspolitik og for at fremme en mere...
Aktivitet: Artikler: 42

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også