Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ekstra 'lønningsdag' - 3,8 millioner danskere skal tjekke kontoen

Forbrug

14/04/2023 07:07

J. Bøgen

Nu kommer pengene!

Det er blevet fredag d. 14. april, og det betyder ikke bare, at der kun er en enkelt arbejdsdag tilbage, inden det er weekend.

Det er også dagen, hvor 3,8 millioner danskere kan se frem til, at tallene på kontoen får et nøk op.

For godt nok er det ikke lønningsdag, men det er til gengæld i dag, vi får udbetalt den skat, vi har betalt for meget i 2022.

Og det er ikke småpenge. I alt tilbagebetaler Skat 25,5 milliarder kroner i dag - det svarer til, at hver af de 3,8 millioner danskere, der har betalt for meget, får 6650 kroner ind på kontoen i gennemsnit.

Det skriver ritzau.

Modsat skal 800.000 borgere betale restskat på sammenlagt 6,4 milliarder kroner, da de har betalt for lidt i skat.

Flere har betalt for meget

Direktør i Skattestyrelsen, Jan Møller Mikkelsen, fortæller, at man har oplevet en større interesse for at komme ind og tjekke årsopgørelsen, end der plejer.

Samtidig kan styrelsen også konstatere, at både antallet af danskere, der har betalt for meget i skat, er steget i forhold til 2021, ligesom også beløbet har taget et nøk op.

I 2021 var der således i 3,7 millioner danskere, der havde betalt samlet 19,9 milliarder kroner for meget.

Mange bække små

Direktøren fortæller videre, at der er tre primære årsager til, at flere får skat tilbage.

For det første er der væsentligt flere, der har været inde og rette deres årsopgørelse end tidligere år, hvilket nok har givet udslag i forhold til ekstra fradrag.

En anden årsag er, at der igennem 2022 har været stigende renteudgifter. Det betyder, at borgerne får et større rentefradrag.

"For det tredje ved vi, at der også har været en justering af beskæftigelsesfradraget. Så mange bække små betyder faktisk, at man får en større skatteudbetaling i år i forhold til tidligere år," siger Jan Møller Mikkelsen til ritzau.

Mest Læste

Annonce