Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3 tips til at beskytte din telefon til sommer og på ferie

Forbrug

20/03/2023 08:55

J. Bøgen

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis man skal til at investere i en ny telefon, fordi man ikke har beskyttet den ordentligt!

Det kan godt være, at vejrguderne ikke vil indrømme det, men vi ER altså ved at nærme os slutningen af årets første forårsmåned.

Det betyder også, at der snart kun er to måneder til årets første sommerdag!

I takt med, at dagene bliver lysere, temperaturerne stiger, og folk får penge tilbage i skat, som skal bruges til udlandsrejser, bliver vores telefoner udsat for lidt af hvert - for vi går jo aldrig udenfor uden, vel?

Okay, det er der garanteret nogle, der gør, men der er ikke nogen, der kan argumentere imod, at vores telefoner i langt højere grad kommer ud i den friske luft, når vi er igennem vintermånederne.

Det er imidlertid ikke uden problemer, for det kan nemt gå hen at koste dig din telefon, hvis du ikke sørger for at passe på den.

Så her får du tre eksempler på nogle velkendte udfordringer ved at have telefonen udenfor - og hvordan du kommer problemerne til livs!

Pas på fugten

Hvis du har bevæget dig uden for en dør i løbet af marts, vil du uden tvivl have lagt mærke til, at luften er - fugtig.

Årets første forårsmåned har budt på absurde mængder nedbør, og selvom solen pludselig skulle melde sin ankomst, betyder det altså ikke, at fugten er ude af jorden og andre underlag.

Det kan udvikle sig til noget af et problem, hvis du for eksempel lægger telefonen fra dig på stranden eller på græsset, når varmen for alvor har gjort sin entre, for fugt er ren gift for elektronik - derfor også for telefoner.

Et simpelt tip til at komme dette problem i forkøbet er at have et tæppe med dig. Sørg for, at tæppet ikke er for absorberende, så det suger fugt ud af jorden og måske bliver gennemblødt, men hvis du er opmærksom på det, kan du nemt beskytte din telefon.

Pas på den direkte sol

Ville du opholde dig i solen i timevis i bikini eller bar overkrop og shorts, uden nogen form for beskyttelse?

Hvad end det er i form af skygge eller solcreme, så anbefales det i hvert fald, at du beskytter din hud mod solens kraftige stråler.

Det samme gør sig gældende for din telefon (selvom vi ikke anbefaler, at du smører den ind i solcreme ...). Se på din telefon på samme måde, som din hud: Begge dele kan tage skade af at være i solen for længe ad gangen.

Det bedste tip her er at sørge for, din telefon kan ligge et skyggefuldt sted, så den ikke bliver udsat for direkte sollys, når du ikke bruger den.

Hvis du planlægger en tur sydover og ikke skal andet end at ligge ved poolen, kan du lægge et lille håndklæde under din liggestol og så lægge telefonen på det - på den måde sørger du for at følge det første tip i artiklen her, og telefonen vil blive beskyttet fra solen, fordi din krop sørger for skygge.

Hav telefonen et sikkert sted

Uanset om man skal ind og se en fodboldkamp, til koncert, på festival, til stranden eller måske en tur i parken, er sommermånederne desværre også højsæson for langfingrede tyveknægte.

Ved ovenstående eksempler kan man nemt blive revet med af stemningen (hvilket vel også er meningen?), og det betyder, at telefonsikkerhed ikke står højest på prioritetslisten.

Og hvad kan være mere ødelæggende for en fed koncert, en sejr til ens yndlingshold eller en uge med vennerne i telt, end at man får stjålet sin telefon?

Det gælder om at opbevare sin telefon et sikkert sted, og derfor kan du passende begynde at tilegne dig den vane allerede nu.

Brug en inderlomme i din taske, en lomme med knapper eller lynlås eller noget helt tredje, som i hvert fald kan give noget ekstra beskyttelse.

En ekstra bonus ved denne vane er, at det i høj grad også beskytter din telefon mod slag og stød, og du kan derfor måske spare dig en smadret skærm, hvis du finder et sikkert opbevaringssted.

Mest Læste

Annonce