Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

5000 eller 1000 kroner - 306.000 danskere får ekstra penge i maj

Forbrug

27/04/2023 10:52

J. Bøgen

Folketinget har netop stemt for forslaget i dag.

Et bredt flertal i Folketinget har i dag stemt for et lovforslag, der sikrer ekstra økonomisk støtte til nogle af de danskere, der har været hårdest ramt af inflationen.

Lovforslaget udmønter en del af Aftale om inflationshjælp, der blev indgået i februar 2023 mellem regeringen og et bredt udvalg af Folketingets partier.

Med lovforslaget vil folkepensionister, der er berettiget til og har fået udbetalt ældrecheck for 2023, modtage en ekstra økonomisk støtte på 5.000 kr. Det drejer sig om cirka 290.000 danskere, der nu kan se frem til inflationshjælpen.

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

20 procent til visse studerende

SU-modtagere, der modtager SU-handicaptillæg eller SU-forsørgertillæg som enlig forsørger, vil også modtage et engangsbeløb på 1.000 kr.

Midlerne udbetales til de ca. 16.000 SU-modtagere, der for december 2022 modtog et af de to tillæg. Begge beløb er skattefrie og udbetales automatisk til de berettigede borgere.

Beløbene udbetales i maj 2023.

"Selvom det heldigvis går den rigtige vej med inflationen, har den ligget på et højt niveau i lang tid. Det presser mange danske husholdninger, der har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Det gælder ikke mindst de pensionister, der modtager ældrecheck. Derfor er jeg glad for, at et bredt flertal i Folketinget nu har vedtaget et lovforslag, der giver en håndsrækning til de økonomisk vanskeligst stillede folkepensionister. Jeg er også glad for, at pengene allerede kommer ud til borgerne i maj," lyder det fra beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

"Vi ønsker med hjælpen at give en håndsrækning til mennesker, der på grund af de høje priser har stået og fortsat står i en svær økonomisk situa?tion. Samtidig skal vi sørge for ikke at puste yderligere til inflationen. Jeg mener, vi med dette lovforslag har fundet den rette balance," slutter hun

Mest Læste

Annonce