Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gem silica-poserne, når julegaverne leveres: 5 ting, du kan bruge dem til i hjemmet

Forbrug

18/12/2023 12:29

J. Bøgen

De kan gøre mange ting meget nemmere!

Når du får en ny taske eller et par sko leveret, er der ofte en lille ekstra ting i æsken, som du har fået med i købet: De velkendte silica-poser.

Og du adlyder naturligvis, når der står på pakkerne, at de skal smides væk, så når du har pakket dine nye ting ud, ryger de små poser direkte i skraldespanden - men det er en fejl!

For selvom de små poser kan skabe et værre rod, hvis der går hul på dem, og det vælter ud med små gelkugler, så er der flere ting du kan bruge dem til derhjemme.

Og har får du fem af de mest geniale!

1. Brug dem til at tørre blomster

Tørrede blomster er fine at dekorere hjemmet med, men du kan bruge de små kugler til at tørre blomsterne med - og som en bonus-effekt, kan du lade dem ligge sammen med blomsterne efter de er tørret.

De absorberer nemlig fugt og derfor vil de sørge for at blomsterne bliver ved med at holde sig fine.

2. Red din telefon

Vi kender det alle sammen! Vi taber telefonen i toilettet, en vandpyt, ned i børnenes badekar, spilder ud over den, går i regnvejr - you name it.

Pointen er at hvis din telefon er blevet våd, så er silica gel en perfekt allieret i redningsarbejdet.

Skil telefonen så meget ad som du kan og læg den sammen med de små kugler, så skal de nok redde din telefon fra fugtskader.

3. Beskyt gamle minder 

Nogle er mere nostalgiske end andre, og der er da også noget hyggeligt over at kunne hive et par gamle minder frem og tænke tilbage på en dejlig tid i venners eller families selskab.

Gamle fotografier, børnenes tegninger, kærestebreve eller andre lignende ting kan alle være noget, vi har lyst til at gemme, og her kan de små silica-poser hjælpe med at beskytte de værdifulde minder.

Læg poserne med silica gel sammen med de minder som du opbevarer, så vil de sørge for at beskytte dine minder fra fugtskader.  

4. Holder sølvtøjet fint 

Sølvtøj er smukt - men det kan være svært at undgå at det bliver sort.

Her kan de små poser også være behjælpelige. Læg nogle poser i bestikskuffen og nyd at dit sølvtøj vil beholde sin farve. 

5. Bedre udsyn i bilen

Det er farligt at bevæge sig ud i trafikken med en dugget forude, men det er ofte en udfordring, vi må forholde os til, når vi sætter os ind i en bil efter at være blevet gennemblødt i en byge.

En smart måde at undgå det på, er at lægge en pose med silica gel på instrumentbrættet. De fjerner fugten, men de forebygger også, at det bliver fugtigt, så du måske helt kan undgå, at ruden dugger til at starte med.

Mest Læste

Annonce