Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Her kan du ikke længere handle ind efter kl. 19 - indført i 150 supermarkeder

Forbrug

04/1/23 7:42

Jens Asbjørn Bøgen

Og der kan komme yderligere ændringer til.

D. 1. januar 2023 bød på meget andet end et nyt årstal.

En række nye love og regler trådte i kraft, men noget af det, som måske er gået lidt under radaren hos mange, er, at der er sket en ændring i 150 af Coops dagligvarebutikker.

For fra d. 1. januar vil det ikke længere være muligt at købe ind efter kl. 19, når det er weekend.

Det kommer til at gælde i 150 SuperBrugsen- og Kvickly-butikker landet over, fortæller Jens Juul Nielsen, som er informationsdirektør hos Coop, til TV2.

Førhen har butikkerne holdt åbent til enten kl. 20 eller 21 i weekenderne - og faktisk er det ikke sikkert, vi har set det sidste til forkortede åbningstider.

Butikkerne kan nemlig selv vurdere, om de også vil afkorte åbningstiderne i hverdagene, så der kan være butikker, hvor der lokalt bliver kortere åbningstider her også.

Og hvorfor gør Coop så alt det her? Rigtigt gættet, for at spare penge.

"Omkostningerne til el og energi er steget, og vores indkøbspriser er under pres, så vi har kigget på vores energiomkostninger, slukket lys og slukket for kølebokse rundt om i butikkerne," fortæller Jens Juul Nielsen.

Han understreger, at Coop vil følge nøje med i, om de kunder, der måske er vant til at handle sent på dagen, bliver uforholdsmæssigt hårdt ramt af det nye initiativ. Hvis det skaber for store problemer, vil man kigge på åbningstiderne igen.

Hvis du vil finde ud af, om netop din lokale SuperBrugsen eller Kvickly vælger at indføre forkortede åbningstider i hverdagene også, opfordrer Jens Juul Nielsen til, at man tjekker den enkelte butiks åbningstider på nettet eller nede i selve butikken.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce