Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Lidl-butik nr. 150 er åbnet: Derfor jubler Kræftens Bekæmpelse

Forbrug

23/02/2024 05:31

J. Bøgen

Naboerne til butikken var inviteret til et nabomøde, hvor der ligeledes var stor opbakning til særlig beslutning.

De tidligere tomme butikslokaler på Østerbrogade 111-113 på Østerbro i København er blevet forvandlet og har fået nyt liv.

De seneste måneder har Lidl gennemført en omfattende renovering af lokalerne for at skabe en ny dagligvarebutik til Østerbroerne på hele over 1200 kvadratmeter – og torsdag kunne butikken endelig slå dørene op.

Udover at butikken skiller sig ud på sit ydre med både taghave og et rekreativt område, adskiller den sig også ved at være den første dagligvarebutik i Københavns Kommune, der ikke sælger tobak og nikotin.

Og det har kunderne heldigvis taget overvejende positivt imod.  

”Onsdag aften holdte vi naboaften, hvor lokale beboere var inviteret forbi for at se butikken før alle andre. Her talte jeg med mange kunder, der synes, at det er helt i orden, at vi ikke sælger tobak og nikotin. Uanset om man selv er ryger eller ej, så forstår de fleste heldigvis godt formålet med at gøre tobak mindre tilgængeligt, så færre begynder at ryge i fremtiden,” fortæller butikschef Adam Poulsen

At butikken ikke sælger tobak og nikotin var da heller ikke noget, der afholdt de mange kunder, der stød i kø til butikken torsdag morgen for at se den nye dagligvarebutik og fylde kurven med gode åbningstilbud.

Kræftens Bekæmpelse håber på flere røgfrie butikker

Udover lokale Østerbroere, var også Kræftens Bekæmpelse repræsenteret til Lidls naboaften.  

Her var Jesper Jessen-Kampp, formand for Kræftens Bekæmpelse i København, mødt op for at vise, at Kræftens Bekæmpelse bakker op om Lidls tobak- og nikotinfrie butikker og for at tale med kunderne om, hvorfor initiativet er vigtigt for en røgfri fremtid.  

”Vi er utrolig glade for at være vidne til de tobak- og nikotinfrie butikker, som Lidl åbner. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning mod en røgfri fremtid at kigge ind i tilgængeligheden, som lige nu er alt for let. Butikken her er den allerførste dagligvarebutik på Østerbro, som ikke sælger tobak og nikotin, men forhåbentlig blot den første ud af mange. Jeg ser frem til at flere dagligvarebutikker og kiosker lader sig inspirere af dette fantastiske initiativ.” udtaler Jesper Jessen-Kampp, formand for Kræftens Bekæmpelse i København.  

Butikken på Østerbrogade er den 12. butik, som Lidl har åbnet uden tobak og nikotin på hylderne.

Frem mod udgangen af 2028 vil dagligvarekæden udfase tobak og nikotin helt i alle kædens butikker.  

Mest Læste

Annonce