Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Næsten 57 % forskel: Her er strømmen billigst og dyrest i morgen

Forbrug

19/12/2023 13:57

J. Bøgen

Heldigvis er niveauet generelt i den lave ende!

Vi er inde på opløbsstrækningen inden juleaften, og for mange er det nok ret tydeligt, at det er årets dyreste måned, når de tager et kig på bankkontoen.

Heldigvis tyder noget på, at elpriserne har fået medlidenhed med os, for til trods for nogle halvdyre dage tidligere på måneden, er denne uge startet mere overkommeligt.

Og det fortsætter heldigvis sådan i morgen, onsdag, selvom der trods alt vil være omkring 57 procent at spare ved at planlægge sit elforbrug.

Dyrest i vest

Døgnets højeste pris bliver 1,74 kroner per kW-time, uanset hvor i landet du bor. Det bliver endda også i det samme tidsrum, nemlig mellem kl. 17 og 18.

Gennemsnitsprisen viser dog en lille forskel, da den vest for Storebælt lander på 1,56 kroner og øst for Storebælt på 1,46 kroner.

En stor del af forklaringen på den forskel skal findes i nattetimerne. Øst for Storebælt holder priserne sig nemlig under 1,20 kroner per kW-time fra midnat og frem til kl. 6 (med 1,11 kroner som det billigste), men vest for Storebælt kommer man ikke under 1,30 kroner per kW-time i løbet af natten.

Så hvis vi tager udgangspunkt i priserne øst for Danmark, er der altså omkring 57 procents forskel på, om man bruger strøm, når priserne er lavest, eller om man bruger det, når priserne er højest.

Se prisen på din adresse

Ved at bruge pilen til højre for datoen i grafen herunder, kan du se udviklingen i priser time for time for både i dag og i morgen.

Graf og data er leveret af Elberegner.dk. Priserne er inklusive moms, og du kan vælge, om du vil se priserne med eller uden afgifter.

Hvis du vil have den helt præcise elpris for netop din adresse, skal du indtaste din adresse i feltet øverst i grafen. Så vil du kunne se, at priserne ændrer sig, så de passer til lige netop det, du betaler.

Graf: Elberegner.dk

Mest Læste

Annonce