Nu er det slut med ultrabillige billetter - Ryanair har tabt 2,6 milliarder på et år

Forbrug

11/08/2022 10:54

J. Bøgen

Til trods for en tredobling af omsætningen, kom flyselskabet stadig ud af regnskabsåret med et dundrende underskud.

Flybilletter til London for blot 88 kroner er snart en saga blot.

Lavprisflyselskabet Ryanair er nemlig også ramt af de vanvittige prisstigninger på brændstof og inflationen generelt. Og det betyder, at selskabet ikke længere kan tilbyde de ultrabillige billetter, hvis forretningen samtidig skal holdes sund.

Det fortæller Ryanairs direktør, Michael O'Leary, i et interview med BBC.

Og når man ser på selskabets seneste regnskab, kan man måske godt forstå, hvorfor de billige billetter står til at blive droppet.

Selvom Ryanair har tredoblet omsætningen, kommer selskabet nemlig ud af regnskabsåret med et imponerende underskud på intet mindre end 2,6 milliarder kroner skriver DR.

Folk vil flyve trods stigende priser

O'Leary siger til BBC, at selskabet ikke tror, de generelle stigninger i leveomkostninger kommer til at påvirke forbrugernes flyvelyst.

"Vi tror, at folk vil blive ved med at flyve regelmæssigt. Men jeg tror, at kunderne vil blive langt mere sensitive i forhold til priser, og derfor vil folk, i mine øjne, vil gå efter billigere billetter," lyder det fra direktøren.

Han fortæller også, at gennemsnitsprisen på Ryanairs billetter sandsynligvis vil stige med omkring 20 procent fra 40 euro (knap 300 kroner) til 50 euro (372 kroner) i løbet af de næste fem år.

Mest Læste

Annonce