Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prisen er blevet fordoblet: Forfærdeligt nyt til danskere med en sød tand

Forbrug

18/02/2024 07:23

J. Bøgen

Det er en fejlslåen høst, der har sendt priserne på himmelflugt.

Chokoladeelskere står over for en bitter virkelighed, da priserne på deres yndlingsgodter er på vej op. Denne prisstigning skyldes en markant forøgelse af kakaopriserne, som nu er dobbelt så høje som for et år siden.

En mislykket høst i Elfenbenskysten og Ghana, der tilsammen leverer op til 80 procent af verdens kakao, har sendt markederne i chok.

Usædvanligt varmt og tørt vejr i Vestafrika har reduceret kakaoafgrøderne betydeligt, hvilket har resulteret i en skarp prisstigning.

Det skriver SE & HØR

Rammer forbrugerne

Ole Sloth Hansen, råvarestrateg hos Saxo Bank, understreger alvoren i situationen: "Det kan ses på priserne, der ligger markant over det niveau, hvor vi ellers har ligget de seneste 5-10 år." 

Denne prisstigning påvirker chokoladeproducenterne direkte, herunder danske Toms Gruppen, kendt for Guldbarren og chokolade skildpadder.

Trods faldende energipriser og omkostninger til andre råvarer, har de stigende kakaopriser presset virksomheden til at overveje prisjusteringer på deres produkter.

Mens chokoladeproducenter kæmper for at absorbere og navigere gennem disse prisstigninger, kan chokoladeelskere forvente at skulle betale mere for at få tilfredsstillet deres søde tand i den nærmeste fremtid.

Mest Læste

Annonce