Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sådan slipper du for at køre en ekstra tøjvask - sparer dig tid og penge

Forbrug

04/03/2024 13:37

J. Bøgen

Det skal jo gøres, men der er da ingen grund til at gøre det endnu dyrere og mere tidskrævende!

Tøjvask er en opgave, som de fleste udfører mange gange om ugen. Derfor får du her et tip til, hvordan den tilbagevendende sure pligt kan gøres lidt lettere.

Ifølge Express vasker en gennemsnitlig husstand mellem en til tre gange om ugen, afhængigt af hvordan vaskemaskinen fyldes, antal beboere, typen af ​​tøj og hvor rent du kan lide dit tøj. Husstande med store familier og børn kan dog nemt komme helt op på en tøjvask om dagen.

Det svarer til, at du vasker mellem 50, og med en stor familie helt op til 365 vaskemaskiner om året. 

Den tilbagevendende tøjvask er for de fleste en sur tjans, men der er heldigvis visse ting, der kan gøre opgaven lettere.

En farvefanger giver færre vaske

Medmindre du kun går i sort, så vil de fleste have glæde af en ”farvefanger”. Farvefangere er stofplader, der fanger farvestoffer fra vandet, før de misfarver resten af tøjet i maskinen.

Farvefangere forhindrer, at tøj bliver kedeligt og misfarvet, og de fungerer ved alle temperaturer. Det gør det muligt at vaske tøj i forskellige farver i samme omgang, og du slipper derved for at køre maskinen flere gange, når både de røde bukser, den orange t-shirt og den blå sweater trænger til en tøjvask.

Du bør dog fortsat være forsigtig med helt nyt tøj, da der kan være rigtig meget overskydende farve. Det bør derfor altid vaskes med lignende farver første gang.

Der findes masser af farvefangende produkter på markedet, som kan købes både online eller i supermarkeder.

Spar penge ved at vaske rigtigt

De mange årlige tøjvask kan også mærkes på budgettet.

Ved at vaske ved lave temperaturer og samtidig vaske tøj i forskellige farver i samme vask ved hjælp af farvefangeren, sparer du på strømmen. Det kan i sidste ende betyde store besparelser.

Men hvis du på samme tid doserer for meget vaskemiddel, er du lige vidt, da det også nemt løber op i mange penge. Tøj bliver nemlig ikke mere rent af, at du bruger mere vaskemiddel. Tværtimod er det ikke godt for dit tøj. Brug derfor altid den rette mængde vaskemiddel.

Mest Læste

Annonce