Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sætter priserne ned: Godt nyt til disse fjernvarmekunder

Forbrug

11/04/2024 05:04

J. Bøgen

Det er bl.a. lavere omkostninger til naturgas, der får selskabet til at skrue ned for prisen.

Fjernvarmebrugerne i Herning kan nu igen glæde sig over billigere fjernvarme.

Energikoncernen Verdo har hovedsæde i Randers og forsyner mere end 100.000 kunder med el, vand og/eller varme, sænker nemlig prisen for fjernvarme for koncernens 38.000 kunder i Herning.

Det skriver Verdo i en pressemeddelelse.

Så meget ryger prisen end

Den nye prisnedsættelse, der er trådt i kraft pr. 1. april, betyder, at prisen for en MWh falder fra 477,5 kr. til 411,8 kr. inkl. moms.

Dermed falder varmeprisen for et såkaldt ’standardhus’, der er Energistyrelsens definition på et hus med et årsforbrug på 18.100 kWh (inkl. abonnement, bidrag og moms), fra 13.316 til kr. 12.128 kr. om året. Altså en prisnedsættelse på 1.188 kr. om året.

Det er bl.a. mindre egenproduktion, lavere naturgaspriser og øget varmesalg i årets første måneder, der gør prisnedsættelsen mulig. Den nye varmepris gælder for resten af 2024.

Alle gode gange tre

Det er tredje gang i træk, at Verdo sætter prisen ned og markerer sig som et af landets billigste fjernvarmeselskaber. Derfor er der også tilfredshed at spore hos fjernvarmechef Karsten Randrup:

”Vi har en ambition om at sikre forbrugerne attraktive og stabile priser. I det lys er det tilfredsstillende, at vi endnu engang er i stand til at sænke prisen,” siger fjernvarmechef Karsten Randrup.

Mest Læste

Annonce