Foto: Sunset Boulevard
Foto: Sunset Boulevard

Sunset Boulevard tester nyt koncept: Tag din egen tallerken med og få dette til gengæld

Forbrug

22/03/2024 08:42

J. Bøgen

Ideen er, at det skal hjælpe med at nedbringe mængden af affald fra engangsemballager.

Fra på mandag den 25. marts og en måned frem kan Sunset Boulevards gæster i restauranten på Vejlevej 243 i Kolding medbringe deres egen tallerken, når de spiser i restauranten, og spare 15 procent på måltidet for indsatsen.

Det sker som følge af en ambition hos kæden om at tage endnu et skridt mod nedbringelse af forbruget af engangsemballage.

”Vi har vi for længst sagt farvel til en masse engangsemballage i restauranterne, og som den første danske fastfoodkæde tester vi nu en løsning, hvor gæsterne selv tager service med - tag din egen tallerken med, så giver vi 15 procent. Vi håber, at danskerne har lyst til at være med til at reducere forbruget af engangsemballage yderligere,” siger Sunset Boulevards administrerende direktør, Jens Broch. 

Gæster, der ønsker at gøre brug af tilbuddet og deltage i testen, skal bestille maden hos medarbejderne ved kassen i Kolding-restauranten, som så sikrer servering af maden på tallerkenen og en rabat på 15 procent.

Kan blive et lovkrav

Tiltaget sker i forlængelse af at Europa-Parlamentet og Ministerrådet den 4. marts landede en foreløbig aftale om en europæisk emballageforordning, hvor netop nedbringelse af engangsemballage i fastfood-branchen et af de mest omdiskuterede mål i forordningen.

I den foreløbige aftale,  der formelt skal stemmes igennem i rådet og parlamentet, før den træder i kraft, berøres muligheden for, at distributører af drikkevarer og take-away fødevarer i foodservicesektoren, herunder fastfoodbranchen, skal være forpligtet til at tilbyde forbrugerne mulighed for at medbringe deres egne beholdere til maden.

”Som landets største danskejede fastfoodkæde har vi et ansvar for at være med til at definere fremtidens løsninger - og vi er allerede godt i gang, vi venter ikke på lovgivningen. Måske er medbragt service en del af løsningen for os. Nu tester vi – og så ser vi,” siger Jens Broch.

Har før været først

Det er ikke første gang, at Sunset Boulevard har været først ude med tiltag på området.

Tilbage i 2019 stoppede kæden med at udlevere plastiksugerør og plastiklåg til spisende gæster i restauranterne, og kæden fjernede som den første plastiksugerør helt i februar 2020.

I september 2020 erstattede Sunset Boulevard plastiklegetøjet i børnemenuerne med plantning af træer i de danske folkeskove. Flere end 369.000 nye træer er det siden blevet til.

Også burgeræsker og engangskopper er i dag droppet i restauranterne, hvor man som gæst i stedet får burgeren serveret i en lille papirlomme og sodavanden i en genanvendelig kop. I take away udleveres sodavanden som 0,5 liters plastikflaske, der kan returneres via det almindelige pantsystem.

Om kæden også bliver den første i landet til formelt at indføre muligheden for at bruge medbragt emballage står endnu hen i det uvisse:

”Det her er blot en af flere tests og initiativer, vi har sat i søen for at nedbringe forbruget af engangsemballage. Hvis muligheden med medbragt emballage viser sig populær blandt gæsterne, kommer vi helt sikkert til at arbejde videre med det, og vi går i så fald gerne først med en fuld implementering,” siger Jens Broch og fortsætter: 

Sideløbende arbejder vi også videre på andre tiltag som fx serveringsbakker, der potentielt helt kan overflødiggøre engangsemballage ved dine in på sigt.” 

Mest Læste

Annonce