Forlader Socialdemokratiet i protest mod Mette Frederiksen

Mette Frederiksens angreb på indvandrere under den nuværende coronasituation i Aarhus har været dråben, der fik bægeret til at flyde over for byrådsmedlem Mahad Yussuf. Han skifter nu parti fra Socialdemokratiet til Radikale Venstre.

I en pressemeddelelse fortæller det tidligere medlem af Socialdemokratiet, at han og Socialdemokratiet rent værdipolitisk er vokset fra hinanden
 
- I de senere år må jeg desværre erkende, at partiet og jeg er vokset fra hinanden i forhold til den værdipolitiske linje på landsplan. For mig handler politik om at kæmpe for et rummeligt Danmark, som har plads til forskellighed, skriver Mahad Yussuf i pressemeddelelsen. 
 
 
Et af de forhold, der har fået ham til at træffe sin beslutning er debatten om coronasmitte blandt borgere med anden etnisk herkomst. Yussuf mener ikke, at det gavner nogen at tale i en mistænkeliggørende tone til og om vores medborgere.
 
Det var til Statministerens pressemøde sidste lørdag, at hun udtalte sig i vendinger, der har fået flere politikere til at stille spørgsmål til Mette Frederiksens hensigter. 
 
- Når vi nøgternt kigger på smittetallene i Danmark, så er der ganske enkelt for mange mennesker med ikkevestlig baggrund, som er smittet, udtalte hun på pressemødet.
 
Mette Frederiksen anerkendte, at der var forhold, der kunne betyde, at personer med ikkevestlig baggrund kunne have en større risiko for at blive smittet, fordi deres socioøkonomiske forhold er som de her.
 
- Men vi bliver også nødt til at stille spørgsmålet, om det er hele forklaringen, sagde den socialdemokratiske statsminister. 
 
Mahad Yussut blev valgt ind i Aarhus Byråd for Socialdemokratiet i 2018, der nu rykker over til De Radikale. Det får ikke magtbalancen i byrådet til at flytte sig, hvor Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre fortsat har et flertal på 18 mandater i Aarhus byråd.
 
Muhad Yussuf beholder sine udvalgsposter. 
 
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.