Forlader Socialdemokratiet i protest mod Mette Frederiksen

Mette Frederiksens angreb på indvandrere under den nuværende coronasituation i Aarhus har været dråben, der fik bægeret til at flyde over for byrådsmedlem Mahad Yussuf. Han skifter nu parti fra Socialdemokratiet til Radikale Venstre.

I en pressemeddelelse fortæller det tidligere medlem af Socialdemokratiet, at han og Socialdemokratiet rent værdipolitisk er vokset fra hinanden
 
- I de senere år må jeg desværre erkende, at partiet og jeg er vokset fra hinanden i forhold til den værdipolitiske linje på landsplan. For mig handler politik om at kæmpe for et rummeligt Danmark, som har plads til forskellighed, skriver Mahad Yussuf i pressemeddelelsen. 
 
 
Et af de forhold, der har fået ham til at træffe sin beslutning er debatten om coronasmitte blandt borgere med anden etnisk herkomst. Yussuf mener ikke, at det gavner nogen at tale i en mistænkeliggørende tone til og om vores medborgere.
 
Det var til Statministerens pressemøde sidste lørdag, at hun udtalte sig i vendinger, der har fået flere politikere til at stille spørgsmål til Mette Frederiksens hensigter. 
 
- Når vi nøgternt kigger på smittetallene i Danmark, så er der ganske enkelt for mange mennesker med ikkevestlig baggrund, som er smittet, udtalte hun på pressemødet.
 
Mette Frederiksen anerkendte, at der var forhold, der kunne betyde, at personer med ikkevestlig baggrund kunne have en større risiko for at blive smittet, fordi deres socioøkonomiske forhold er som de her.
 
- Men vi bliver også nødt til at stille spørgsmålet, om det er hele forklaringen, sagde den socialdemokratiske statsminister. 
 
Mahad Yussut blev valgt ind i Aarhus Byråd for Socialdemokratiet i 2018, der nu rykker over til De Radikale. Det får ikke magtbalancen i byrådet til at flytte sig, hvor Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre fortsat har et flertal på 18 mandater i Aarhus byråd.
 
Muhad Yussuf beholder sine udvalgsposter. 
 
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 22.01.21 Politik
  Danmark får ledende rolle frem mod FN`s topmøde om energi

  Danmark har fået en helt central rolle ved FNs generalforsamling til september. For første gang i 40 år har et FN-topmøde ’energi’ som hovedtema, og Danmark er blevet valgt som ’Global Theme Champion’ for netop energiområdet, når stats- og regeringsledere samles til et topmøde i New York om verdensmål 7 – bæredygtig energi til alle.

 • 15.01.21 Politik
  Skatteministeren skærper indsatsen mod organiseret svindel

  Skatteminister Morten Bødskov har netop fremsat et lovforslag, der skal give Skattestyrelsen stærkere værktøjer til at bekæmpe organiseret svindel.

 • 12.01.21 Politik
  Udviklingsministeren ude med ny udviklingspolitisk strategi

  Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.