Forlader Socialdemokratiet i protest mod Mette Frederiksen

Mette Frederiksens angreb på indvandrere under den nuværende coronasituation i Aarhus har været dråben, der fik bægeret til at flyde over for byrådsmedlem Mahad Yussuf. Han skifter nu parti fra Socialdemokratiet til Radikale Venstre.

I en pressemeddelelse fortæller det tidligere medlem af Socialdemokratiet, at han og Socialdemokratiet rent værdipolitisk er vokset fra hinanden
 
- I de senere år må jeg desværre erkende, at partiet og jeg er vokset fra hinanden i forhold til den værdipolitiske linje på landsplan. For mig handler politik om at kæmpe for et rummeligt Danmark, som har plads til forskellighed, skriver Mahad Yussuf i pressemeddelelsen. 
 
 
Et af de forhold, der har fået ham til at træffe sin beslutning er debatten om coronasmitte blandt borgere med anden etnisk herkomst. Yussuf mener ikke, at det gavner nogen at tale i en mistænkeliggørende tone til og om vores medborgere.
 
Det var til Statministerens pressemøde sidste lørdag, at hun udtalte sig i vendinger, der har fået flere politikere til at stille spørgsmål til Mette Frederiksens hensigter. 
 
- Når vi nøgternt kigger på smittetallene i Danmark, så er der ganske enkelt for mange mennesker med ikkevestlig baggrund, som er smittet, udtalte hun på pressemødet.
 
Mette Frederiksen anerkendte, at der var forhold, der kunne betyde, at personer med ikkevestlig baggrund kunne have en større risiko for at blive smittet, fordi deres socioøkonomiske forhold er som de her.
 
- Men vi bliver også nødt til at stille spørgsmålet, om det er hele forklaringen, sagde den socialdemokratiske statsminister. 
 
Mahad Yussut blev valgt ind i Aarhus Byråd for Socialdemokratiet i 2018, der nu rykker over til De Radikale. Det får ikke magtbalancen i byrådet til at flytte sig, hvor Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre fortsat har et flertal på 18 mandater i Aarhus byråd.
 
Muhad Yussuf beholder sine udvalgsposter. 
 
 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.09.20 Politik
  Danmark får en asyl-ambassadør

  Pressemeddelelse: Arbejdet med regeringens ambition om et mere retfærdigt og humant asylsystem styrkes med en ny ambassadørpost og oprettelsen af en tværministeriel task force.

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.