Forskning i sundhed og fødevarer får 200 millioner kroner

13 danske forskningsprojekter på fødevare- og sundhedsområdet får tilført omkring 200 millioner kroner.

Forskningsmiljøer, der arbejder med sundhed og fødevarer, får mandag tilført en forskningsbevilling på knap 200 millioner kroner af Det Strategiske Forskningsråd.

De projekter, der får støtte, spænder fra at forske i mad, der mætter hurtigere og til en nemmere metode til at screene for tarmkræft.

- Både kvalitet og relevans er helt i top i år, siger direktør Lars Hinrichsen i en pressemeddelelse. Han er samtidig formand for programkomiteen for sundhed, fødevarer og velfærd.

13 danske forskningsprojekter får tilført de knap 200 millioner kroner, hvilket svarer til under 10 procent af de godt to milliarder, som der var søgt om i år.

Forskningsrådet har måttet afslå langt flere ansøgninger, end det har haft penge til at efterkomme. Hele 116 har ansøgt de to programkomitéer, der har stået for uddelingen af de offentlige forskningskroner.

Lars Hinrichsen fremhæver, at alle bevillinger har en stærk international involvering og næsten alle meget stærke samarbejder med virksomheder i ind- og udland.

Ni projekter, der arbejder med sundhed, fødevarer og velfærd, har modtaget 147 millioner kroner. Fire projekter, der arbejder med individ, sygdom og samfund, har fået tildelt 47,5 millioner kroner.

At man ikke har haft flere penge at bevilge, beklager direktør Kim Krogsgaard, der er tiltrædende formand i programkomiteen for individ, sygdom og sundhed.

- Det har været en meget svær udvælgelsesproces, fordi vi har siddet med så mange ansøgninger, men vi er til gengæld meget glade for at kunne støtte to meget spændende projekter, som på hver deres måde har vidtrækkende perspektiver, siger han.

Det Strategiske Forskningsråd arbejder for, at forskning indrettes, så den imødekommer de udfordringer, som det danske samfund står overfor.

/ritzau/

 

Emneord: Forskning, Sundhed, Fødevarer, Det Strategiske Forskningsråd, Lars Hinrichsen, Kim Krogsgaard
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 02.04.20 Sundhed
  Status og prognose for coronavirus-epidemiens fremtidige udvikling

  Efter alt at dømme er smittespredningen i Danmark bremset lidt op. Samlet set mener SSI derfor, at smittetrykket nu på et niveau, hvor det er forsvarligt at ophæve dele af restriktionerne og gå i gang med en ansvarlig, trinvis og kontrolleret genåbning af landet.

 • 01.04.20 Sundhed
  Regering og folketing udvider vaccinationsprogram

  Folketingets partier og regeringen iværksætter ny vaccinationspakke, der skal reducere antallet af sårbare patienter, som rammes af andre alvorlige infektionssygdomme og medvirke til at forhindre et overbelastet sundhedsvæsen under udbruddet af coronavirus i Danmark.

 • 31.03.20 Social
  Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse klar med fælles håndsrækning til særligt udsatte

  Mange sidder lige nu hjemme og savner hjælp til praktiske gøremål på grund af risikoen for at blive smittet med coronavirus. Røde Kors og Kræftens Bekæmpelse går nu sammen om en indsats, der skal få flere til at bruge organisationernes hjælpetilbud.

 • 30.03.20 Sundhed
  150.000 liter håndsprit på vej til kommunerne

  Vodka og shots er skiftet ud med håndsprit til landets borgere. En virksomhed i Kolding er nu på vej med 150.000 liter håndsprit, som vil kunne dække det kommunale forbrug de næste par måneder. De første liter kommer allerede i den kommende uge.

 • 26.03.20 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen: 11 gode råd til trivsel og mental sundhed

  For mange personer kan det være en udfordring, at mange af de vante rammer i samfundet er ændret under COVID-19 epidemien. Det kan påvirke ens livskvalitet og trivsel. Sundhedsstyrelsen har udarbejdet 11 gode råd til, hvad man kan gøre for at fastholde og styrke sin egen trivsel og mentale sundhed.