Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4 sæber testet: Havde overraskende effekt på antal myggestik

Forskning og videnskab

15/06/2024 11:39

J. Bøgen

Jeg tror, mindst 9 ud af 10 danskere forbander de små blodsugere langt væk!

Myg kan blive tiltrukket af folk, der bruger de mest almindelige sæbemærker, har forskere hævdet, hvor blomsteragtige og frugtagtige dufte er de mest populære blandt insekterne.

Det skriver Mirror.

I en ny undersøgelse har frivillige, vasket sig med fire forskellige sæber, og her viste det sig at tre ud af fire sæber var mere attraktiv for myg.

Fire forskellige sæber testet

Undersøgelsen tyder på, at i stedet for at hjælpe dig med at gå inkognito, kan duftene i sæben gøre dig til et mere attraktivt mål.

Undersøgelsen, offentliggjort i tidsskriftet iScience, brugte fire frivillige, der indsendte stofprøver, de havde båret som et ærme, mens de enten var uvaskede eller efter vask med fire forskellige sæbemærker - Dial, Dove, Native og Simple Truth.

Vask med Dove, Dial og Simple Truth øgede tiltrækningskraften for nogle, men ikke alle, frivillige, mens vask med Native sæbe havde en tendens til at frastøde myg.

Forskerne mener, at myggene kan blive tiltrukket af sæbe, fordi de, når de ikke lever af blod, supplerer deres sukkerindtag med plantenektar.

Din egen lugt har en effekt

Clément Vinauger, der ledede arbejdet ved Virginia Polytechnic Institute og State University, sagde:

"Det faktum, at vi tager disse blomsteragtige og frugtagtige dufte og sætter dem på vores kroppe betyder, at nu lugter den samme genstand som en blomst og en person på samme tid. tid. Det ville være som at vågne op og lugte til noget, der var som både kaffe og muffins. Meget tiltalende."

Undersøgelsen fandt også ud af, at sæber havde forskellige virkninger på forskellige mennesker, så en persons lugt kan stadig være en afgørende faktor for, om du ender med bid eller ej.

Dr. Vinauger sagde: "Det er bemærkelsesværdigt, at det samme individ, der er ekstremt attraktivt for myg, når de er uvaskede, kan blive endnu mere attraktivt for myg med en sæbe og derefter blive frastødende eller frastødende for myg med en anden sæbe."

Mest Læste

Annonce