Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hold munden lukket: Derfor bør du ikke spise sne, selvom den netop er faldet

Forskning og videnskab

20/12/2023 13:58

J. Bøgen

Mange har hørt om ikke at spise gul sne, men nu må du heller ikke smage på det hvide.

Vi har alle fået at vide, at vi ikke må spise gul sne, men nu advarer forskere os om heller ikke at spise den hvide sne.

Det skriver Daily Star.

Selv friske sneflager indeholder en dødbringende cocktail af små sten, forurening, bakterier, vira og vejsalt, afslørede en ny undersøgelse.

Kan forårsage tandskader

Dem der skal på kælketur eller ud og lave snebolde har fået besked på at undgå at slukke tørsten med det hvide pudder denne vinter.

"Tilsyneladende uskyldig ny sne kan skjule små sten og snavs, hvilket skaber en risiko for kvælning eller forårsager tandskade. Disse farer er ofte usynlige for det blotte øje, hvilket gør spisning af sne risikabelt," stod der i rapporten som fortsatte:

"I modsætning til hvad mange tror, ​​er sne ikke altid ren og urørt. Når den falder, kan den absorbere forurenende stoffer fra luften, herunder biludstødning og industrielle emissioner, hvilket udgør en sundhedsrisiko, hvis den indtages."

Usynlige farer

Men forurening er ikke det værste sneen kan indeholde

"Sne kan være vært for en række mikrober, herunder bakterier og vira. Mens mange er harmløse, er der risiko for at støde på patogener, især i områder med dyrs aktivitet eller menneskelig tilstedeværelse." står der i rapporten som fortsætter:

"Sne i by- eller industriområder kan indeholde spor af skadelige kemikalier, såsom vejsalte og industrielle biprodukter. Disse stoffer kan være sundhedsskadelige - især ved indtagelse."

En talsmand for rejsearrangøren Ski Vertigo, som har bestilt undersøglsen, sagde:

"Hvem af os har ikke følt trangen til at smage frisk sne, især i vores yngre dage? Det er en klassisk vinterfristelse. Vi anbefaler at nyde sneen visuelt og deltage i sikre vinteraktiviteter i stedet for at spise den."

Mest Læste

Annonce