Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny forskning afslører: Denne person i søskendeflokken har størst chance for at blive millionær

Forskning og videnskab

24/02/2024 09:16

J. Bøgen

Passer det på din familie?

Vokser du op som den yngste i en søskendeflok, kan du måske føle, at du altid har levet i skyggen af dine ældre søskende.

Fra arvet tøj til færre babybilleder og konstant drillerier – det kan synes som en udfordring.

Men en fascinerende ny undersøgelse bringer lys over en overraskende fordel ved at være familiens yngste. 

Det skriver Metro.

Markant større chance

Forskning, som er blevet offentliggjort i Journal of Personality and Individual Differences, afslører at den yngste søskende har en markant større chance for at blive selvstændig erhvervsdrivende og opnå betydelig økonomisk succes sammenlignet med deres ældre søskende. 

Undersøgelsen, som blev ledet af forskere fra University of Birmingham, fulgte over 6.300 britiske mænd og kvinder født i 1970 gennem deres opvækst med søskende.

Resultaterne viste, at i familier med to børn, hvor forældrene ikke var selvstændige erhvervsdrivende, havde den yngste 49 procent  større chance for at blive sin egen chef og millionær inden 38-års alderen.

Sådan hænger det sammen

Dette antyder, at de yngste søskende ofte vokser op til at blive mere risikovillige og mindre bundet af traditionelle regler og normer – egenskaber, der kan være afgørende for entreprenørskab.

Denne indsigt kaster nyt lys over dynamikken i søskenderelationer og de skjulte fordele ved at indtage rollen som familiens yngste.

Mens det at være den yngste måske har sine udfordringer, viser det sig, at det også kan sætte scenen for en fremtid med stor økonomisk succes.

Så næste gang du er træt af din plads i søskendeflokken, så skal du bare huske på, at der potentiel kan være en kortere vej til miliionærstatus. 

Mest Læste

Annonce