Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Verdens farligste plante: Kan give selvmordstanker bare at røre ved den

Forskning og videnskab

25/02/2024 09:20

J. Bøgen

Det er godt nok vildt!

Advarsel: Denne artikel indeholder snak om selvmord, som nogle læsere kan finde foruroligende.

Den farligste plante i verden, der kan forårsage selvmordstanker, har fundet vej til Storbritannien.

Gympie-Gympie-planten findes normalt i Australiens og indonesiske regnskove, og er kendt for at være så kraftfuld, at dens brod sammenlignes med at få elektristisk stød og være i brand på samme tid.

Hvis det ikke lyder slemt nok, fremkalder det tilsyneladende så meget smerte, at det endda kan forårsage selvmordstanker.

Terrorplanten holdes normalt i botaniske haver og er nu lukket inde i et bur i Alnwick Gardens Poison Garden i Northumbria, Storbritannien, hvor den er blevet holdt sikkert væk fra offentligheden.

Skød sig selv efter at have rørt den

Det første tilfælde af, at planten forårsagede kaos, skete tilbage i 1866, da en vejinspektørs hest blev stukket af den pinefulde plante, som sendte hesten ud i fuldstændig vanvid, inden den døde kun to timer senere.

Denne plante har også efter sigende fremkaldt mindst ét selvmord, efter at en mand skød sig selv efter at have rørt buskadset.

Planten nogle små nåle på sine kanter, som udsender brændende smerte i hele kroppen på offeret. Dernæst giver den lammende smerter i de næste 20-30 minutter, hvor smerten derefter fortsætter i flere måneder efter stikket.

Det enestående plante kan også give røde udslæt og endda få lemmer til at svulme op, samt forhindre folk i at sove på grund af den ulidelige smerte.

Jeg kan godt lide planter, men jeg tror, jeg vil nægte bare at være i nærheden af den plante, hvis jeg nogensinde får muligheden!

Kilde: Unilad

Mest Læste

Annonce