Forslag: Ny skattesystem skal gavne Udkantsdanmark

Eksperter og politikere forslår nyt skattesystem: Betal skat til alle de kommuner, hvor du har en bolig.

Det skal være slut med kun at betale skat i én kommune, hvis man har bolig i to forskellige kommuner.

Det mener en stribe eksperter, borgmestre og folketingspolitikere, som ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag ønsker et nyt skattesystem, der vil komme yderområderne til gode.


Flere og flere udkantskommuner ophæver i disse år bopælspligten og gør det dermed muligt for en familie at bo forskellige steder. 

Men kommuneskatten betales udelukkende der, hvor familien er tilmeldt folkeregistret.

- Hvorfor skal man kun betale skat ét sted, hvis man bor to steder? Man bør kunne dele sin skattebetaling.

Det siger Peter Engberg Jensen, der er tidligere topchef i Nykredit og formand for regeringens ekspertudvalg, der sidste år kom med forslag til et nyt ejendomsvurderingssystem.

Torben Bagge, skatteekspert og partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, mener, at det nuværende skattesystem er forældet.

- Hvorfor skal det være de store bykommuner, der i hovedsagen render med kommuneskatten, mens randområderne, hvor folk har deres bolig nummer to, ikke får en krone? 

- Det har jeg svært ved at se det rimelige i, siger han til avisen,

Borgmestre i udkantskommunerne glæder sig ifølge Jyllands-Posten over forslaget om et nyt skattesystem, og flere partier i Folketinget tager åbent imod forslaget.

Socialdemokraternes kommunalordfører, Simon Kollerup, har sympati for idéen.

- Men det er ikke noget, som regeringen har konkrete initiativer til på nuværende tidspunkt, siger han.

Fra Venstre mener kommunalordfører Jacob Jensen, at det er en relevant og logisk debat, men han understreger over for avisen, at partiet endnu ikke har en afklaret holdning til forslaget.

- Vi har ikke lagt os fast på, om vi skal brække skatten op, men i takt med at fleksboligordningen bliver mere og mere udbredt, er vi nødt til også at forholde os til det skattemæssige, siger Jacob Jensen, der også er medlem af Folketingets skatteudvalg.

/ritzau/

Emneord: Udkantsdanmark, Udkantsområder, Skattebetaling, Skatteharmonisering
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.06.15 Politik
  Udligning til debat på Folkemødet

  Fredag eftermiddag blev der på Folkemødet på Bornholm krydset politiske klinger om den danske kommunale udligningsmodel.

 • 12.03.15 Infrastruktur
  KL vil skabe vækst og udvikling i hele landet

  Med et nyt debatoplæg giver KL et sammenhængende bud på, hvordan vi kan skabe vækst og udvikling i hele landet. Vi skal både styrke vækstcentrene og skabe bedre rammer for landdistrikter.

 • 19.12.14 Politik
  Nej til øget landsudligning

  Det er ikke rigtigt, at den nuværende udligningsordning betyder, at hovedstadskommunerne kan opretholde et betydeligt højere serviceniveau end resten af landet. Påstanden om, at udligningen favoriserer hovedstadsområdet, kommer fra otte jyske kommuner, der har sat gang i en kampagne for at øge landsudligningen. Økonomi- og Indenrigsministeriets egne nøgletal for serviceniveau viser derimod, at kommunerne i hovedstadsområdet stort set har samme serviceniveau, som resten af landets kommuner.

 • 29.09.14 Politik
  Almene boliger i kommunernes mindre byer er truet af kollaps

  Seks midt- og vestjyske kommuner beder Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter, om at finde en national løsning for at afværge økonomisk usikker fremtid for lejerne.

 • 18.09.14 Infrastruktur
  Brosbøl: Kystkommmuner skal tænke stort

  Miljøminister Kirsten Brosbøl inviterer nu alle kystkommuner i Danmark til at indsende visionære og ambitiøse projektansøgninger, der kan være med til at tiltrække flere turister.